İYİ Partili'den "seçim güvenliği" açıklaması: "Bütün siyasi partilerimizi birleşmeye davet ediyorum"

İYİ Partili'den "seçim güvenliği" açıklaması: "Bütün siyasi partilerimizi birleşmeye davet ediyorum"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ankara'daki temayül yoklaması sırasında çıkan kavga ile ilgili konuştu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti’nin Ankara'daki temayül yoklaması sırasında çıkan kavga sorulan Zorlu şöyle dedi:

"Şu anda bir sandık koyma suretiyle milletvekili adaylarını üyelerine soran, üye tabanlı bir yoklama yapmak suretiyle bunu belirleme tercihinde bulunan tek siyasi partiyiz. Bu yoklamamız 15 ilde gerçekleşti. Yaklaşık 1500 aday adayımız bu illerimizde oylamaya katıldı, on binlerce üyemiz sandık başına gitti. Bu münferit olay geçmişte de siyasi partilerin yaşadığı olaylara benzemekte. Keşke gerçekleşmemiş olsaydı ama bizim bu demokrasi mücadelemiz, parti programımızdaki taahhüdümüzü hayata geçirme sorumluluğunu, millete sunma gayretini asla gölgelemez. Biz bu mücadeleyi devam ettireceğiz. İnşallah bir sorun olmadan da 9 Nisan itibariyle listeler YSK'ya verildikten sonra birlik ve bütünlük içerisinde İYİ Parti parlamentoda birinci parti olma hedefine doğru ilerleyecektir"  

TÜM SİYASİ PARTİLERE BİRLEŞME DAVETİ

 

Zorlu, seçim güvenliğinin tehlikede olup olmayacağına ilişkin soruyu ise “Biz, barış ve huzur içinde bir siyaset ikliminin bu seçim sürecinde yaşanmasını istiyoruz. Siyaset, sadece çıkar çatışması değil, uzlaşmadır. TBMM’de sayısız önergeler verdik, siyasi iktidara uyarılar yaptık. Depremin olduğu gün ‘Devletin sesini duyma zamanıdır’ diyen bir genel başkana sahibiz. Böyle bir sorumluluğu tüm siyaset kurumunda görmek istiyoruz. Özenle, bu dile ortak olmamak adına bütün siyasi partilerimizi birleşmeye davet ediyorum” diye yanıtladı.