Diyarbakır Valiliği’nden “Patates izdihamı” açıklaması: “İzdiham yok, provokasyon var”

Diyarbakır Valiliği’nden “Patates izdihamı” açıklaması: “İzdiham yok, provokasyon var”

Patates izdihamı görüntülerine ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, "Görüntülere yansıdığı gibi bir dağıtım yöntemimiz kesinlikle yoktur. Provokasyon yapmak isteyen 4-5 kişi, kamyonun üzerine çıkarak on beş çuvalı aşağıya atmışlardır" bilgisi verdi

Patates izdihamı görüntülerine ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, "Görüntülere yansıdığı gibi bir dağıtım yöntemimiz kesinlikle yoktur. Provokasyon yapmak isteyen 4-5 kişi, kamyonun üzerine çıkarak kalan on beş çuvalı aşağıya atmışlardır" bilgisini verdi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin çiftçiden aldığı patatesleri halka dağıtımı sırasında izdiham yaşanmıştı. Kamuoyunda tepkiye neden olan görüntüler hakkında Diyarbakır Valiliği'nden yazılı basın açıklaması yapıldı. Valilik açıklaması şöyle:

"17 ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşımıza kapıda teslim yöntemiyle yemeklik patates dağıtımı planlanmıştır. Bu çerçevede, Bağlar ilçemizde 369 ton yemeklik patates dağıtımına başlanmıştır.  17 Nisan’da dağıtımına başlanan yemeklik patates aynı gün 1355 aileye dağıtılmıştır. Görüntülere yansıdığı gibi bir dağıtım yöntemimiz kesinlikle yoktur. Bu hassasiyetimize rağmen, Bağlar ilçemiz Muradiye mahallesinde dağıtım yapılırken, provakasyon yapmak isteyen 4-5 kişi, dağıtım aracını ısrarla takip etmiş ve eve dağıtım esnasında kamyonun üzerine çıkarak kalan onbeş çuvalı aşağıya atmışlardır. Dağıtım yapan personel, vatandaşlarla arasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan olay yerinden ayrılmıştır. Konu ile ilgili tahkikat yapılmaktadır."