İzmir Büyükşehir’de milletvekilleri ile ‘Torbalı’ zirvesi!

İzmir Büyükşehir’de milletvekilleri ile ‘Torbalı’ zirvesi!

Torbalı Belediye Başkanı iken hayatını kaybeden İsmail Uygur’un yerine seçilecek başkanlık seçimi ile ilgili olarak CHP’de toplantılar sürüyor.

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, geçtiğimiz günlerde meclis üyeleri ve ilçe örgütü ile yapılan görüşmeler hakkında milletvekillerine bilgiler verdi. Toplantıda milletvekillerinin sürece dahil olacağı ve ilçe özelinde olası bir fireye karşı vekillerin çalışma yapacağı aktarıldı.

Salı günü yapılacak başkanlık seçimi öncesinde CHP Belediye Meclis Grubu’ndan bulunan 18 üyeden 6’sı başkanlık için adaylığını açıklamıştı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in süreci birlikte yönettiği başkanvekilliği aday belirleme süreci ile ilgili olarak ilçe örgütü ve meclis üyeleri ile toplantılar gerçekleştirilmişti.

Bugün ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda süreç ile ilgili milletvekillerini bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Ednan Aslan, Atila Sertel, Murat Bakan, Bedri Serter ve Sevda Erdan Kılıç, Parti Meclis üyesi Rıfat Nalbantoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu yer aldı.

SALI GÜNÜNE KADAR TORBALI MESAİSİ
Toplantıda milletvekilleri ve parti yöneticilerinin tek tek görüşlerine başvuruldu ve nasıl bir yöntem belirlenmesi gerektiğinin altı çizildi. Menemen’de yaşanan krizin tekrar yaşanmaması için dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi. Meclis üyelerinin olası kırgınlık ya da başka bir adayı destekleme ihtimaline karşı milletvekillerinin de ilçe ile ilişki kurması gerektiği anlatıldı. Buna göre milletvekilleri de ilçe özelinde olası bir fireye karşı çalışma yapacak. Salı günü başkanlık seçiminin olduğu zaman diliminde parti yöneticilerinin tamamı ve milletvekilleri orada olacak ve süreci yakından takip edecek.

İSİM BÜYÜK ORANDA NETLEŞTİ…
Diğer yandan zirvede başkanlık için iki isim ön plana çıktı. İsmail Uygur’un vefat etmeden önce vekaleti bıraktığı Mithat Tekin ve Mehmet Yıldız Sivrikaya isimleri büyük oranda netleşti. Tekin’in isminin daha önde olduğu vurgulanırken desteği daha az olan adayın çekilmesi yönünde çalışma yapılacağı öğrenildi. Öte yandan olası bir sorun yaşanmaması halinde partinin adayının Başkanvekili Mithat Tekin olması bekleniyor.