İzmir'i 'tweetler' le karıştırıyorlar

İzmir'i 'tweetler' le karıştırıyorlar

İzmir'de Karabağlar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Dila Koyurga’nın yedi yıl önce yaptığı sosyal medya paylaşımları olay oldu.

Yerel seçimde CHP’den İzmir'de Karabağlar Belediyesi meclis üyeliğini seçilen Dila Koyurga’nın 2013 yılında yaptığı sosyal medya paylaşımlarına AKP tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine küfürlü mesajların yer aldığı paylaşımlar yedi yıl sonra gündeme geldi. AKP Gençlik Kolları İl Başkanı Eyüp Kadir İnan’ın paylaşımlarıyla ortaya çıkan o dönemki mesajlar ile ilgili “istifa” çağrısı geldi. AKP'liler, Koyurga’nın istifasını isterken hakkında işlem yapılmasını talep etti.

SÜREKLİ:ORTADA NE DİSİPLİN SORUŞTURMASI NE İSTİFA

AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Yıllardır hakaretle yalan arasında zik zak dokuyor; edep dışı siyasi bir dil içinde can çekişiyorlar! Onlara göre; Cumhurbaşkanı’na saldıran meclis üyesi olur! Dini değerlerle alay eden, disipline verilmek yerine ‘özgürlük savaşçısı’ ilan edilir! Ortada, ne disiplin soruşturması ne istifa! Ne özeleştiri ne de yüz kızarması...! Hak yerini bulmamış; kamuoyu ikna olmamış; bu durumda, samimiyet ve savunmaları çürüğe düşmüştür!" mesajını paylaştı.

YÜCEL'DEN BAŞKANLARA: UYARIN!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise ilçe başkanlarına, ilçe yöneticilerini, meclis üyelerini ve parti üyelerini sosyal medyadan hakaret içeren, suç teşkil edecek, partiyi zor durumda bırakabilecek paylaşımlardan kaçınmaları konusunda uyarmalarını istedi.