İzmir’de 12 saatlik kedi kurtarma operasyonu…

İzmir'de dün gece yarısı metrelerce yükseklikteki istinat duvarlarının arasına düşen kedi yavrusu, Narlıdere ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 12 saat süren operasyonun ardından kurtarıldı.

İzmir'de dün gece yarısı metrelerce yükseklikteki istinat duvarlarının arasına düşen kedi yavrusu, Narlıdere ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 12 saat süren operasyonun ardından kurtarıldı. Duvarın çıkış bölümüne salam, sosis, peynir ve süt gibi ürünler koyan mahalle sakinleri, acı acı miyavlayan yavru kediyi çıkarabilmek için seferber oldu.

 

İzmir'in Narlıdere İlçesi'ne bağlı Ilıca Mahallesi, Erdal İnönü Caddesi üzerinde bulunan istinat duvarları arasından, bir kedi sesi duyan yurttaşlar, durumu hemen Narlıdere Belediyesi ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen belediye ekipleri, metrelerce yükseklikteki istinat duvarlarının arasına düşen minik kediyi çıkarabilmek için yoğun çaba sarf etti.

 

Ancak ekibin ekipmanlar yeterli olmayınca, durum İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne aktarıldı. İtfaiye ekipleri de duvarın arasına girecek boşluk bulamayınca, kediyi çıkışa doğru ilerletebilmek için veterinerlerden yardım istendi.

 

Metrelerce ilerletilen yavru kedi, karnının da acıkmasıyla çıkış bölümüne yerleştirilen kapana doğru yaklaştı. Gece boyunca acı acı miyavlayan yavru kedi, bugün öğlen saatlerinde, belediye ekiplerince duvarın arasından çıkarıldı.

 

Yaklaşık 12 saatlik kurtarma operasyonuyla duvarın arasından çıkarılan kedi için mahalle sakinleri de seferber oldu. Yurttaşlar, gece boyunca yavru kedi için salam, sosis, peynir ve süt gibi ürünler getirdi.

 

Epeyce bitkin düşen minik kedi, Narlıdere Belediyesi Veterinerliği'ne götürülerek tedaviye alındı. Mahalle sakinleri ve hayvanseverler, belediye ekiplerine teşekkür etti.