İzmir'de korkunç gece: Hortum, fırtına, sağanak, sel

İzmir'de denizde hortum meydana geldi. Oluşan hortum ve sağanak nedeniyle 16 kişinin yaralandığı belirtildi.

İzmir'de denizde hortum meydana geldi. Oluşan hortum ve sağanak nedeniyle 16 kişinin yaralandığı belirtildi.


İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İzmir'in Çeşme ilçesinde meydana gelen hortum ve aşırı rüzgar nedeniyle 16 kişinin yaralandığını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, "Çeşme Alaçatı Port civarında oluşan hortumun maddi zararı büyük. AKS ekiplerimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi tüm kurumsal gücüyle vatandaşlarımızın yanında" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise, Alaçatı Port bölgesinde akşam saatlerinde oluşan hortumun karada ve denizde hasara yol açtığını söyledi. Hortum nedeniyle inşaat şantiyesinde bir vincin devrildiği ve 10'dan fazla kişinin yaralandığı bilgisini veren Oran, 3 teknenin de battığını ifade etti. Karada ağır hasarın oluştuğunu belirten Oran, "Aralarında 200-250 hayvanın bulunduğu bir büyük damın da yer aldığı damlar da zarar gördü" diye konuştu.

Sosyal medyadan bir açıklama yapan İzmir Valisi  Köşger, "Bu gece 21.30 civarında Çeşme-Alaçatı ve Urla’da kuvvetli yağış dolu ve hortum nedeniyle maddi hasar oluşmuş ve 16 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgeye 2 kurtarma aracı 9 Afad personeli ve itfaiye ekipleri sevk edilmiş olay arkadaşlarımızca yakınen takip edilmektedir" bilgisini verdi.

Diğer yandan, İzmir Körfezi'nin diğer yakasından da ürkütücü görüntüler geldi. Şiddetli sağanak yağmur nedeniyle Çiğli'de yolların göle döndüğü, caddelerin sular altında kaldığı görüldü. Karşıyaka Örnekköy 7552 Sokak'ta da derenin taşması sonucu çok sayıda evi su bastı.

izmir-hortum-tunc-soyer.jpg