İzmir’den İsrail’e boykot çağrısı…

İzmir’den İsrail’e boykot çağrısı…

İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinliler'e yönelik saldırıları tepki çekerken, İzmir'den 'İsrail'i boykot edin' çağrısı geldi.

İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinliler'e yönelik saldırıları tepki çekerken, İzmir'den 'İsrail'i boykot edin' çağrısı geldi. İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinliler'e yönelik saldırıları tepki çekerken, İzmir'den 'İsrail'i boykot edin' çağrısı geldi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, "Hükümeti ve sermaye çevrelerini İsrail ile bütün siyasi, askeri ve ticari ilişkileri kesmeye çağırıyoruz" açıklaması yaptılar.

 

Doğu Kudüs ve Gazze'de Filistinliler'e yönelik saldırılar İzmir'de protesto edildi. İzmir'in Konak ilçesine bağlı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, "Katil İsrail Filistin'den defol", "Direnen Filistin halkı kazanacak" pankartları açtı, sloganlarla İsrail'i kınadı.

 

Grup adına basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptı.

 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

"İşgalciler, Filistin halkının evlerine el koymaya çalışıyor, demografiyi değiştirme girişimlerini sürdürüyor. Dini ve ulusal simgelere yönelik utanmazca saldırılar devam ediyor. Sadece askeri güçler değil, sivil yerleşimciler de Filistin halkına karşı saldırılarını sürdürüyor. Siviller öldürülüyor ama onurlu Filistin direnişi de sürüyor. Filistin, Türkiye halkı için gazetelerin dış haberler sayfasında yer alan bir konu değildir. Filistin davası bizim davamızıdır. Filistin'in kurtuluşu bizim kurtuluşumuzdur. Türkiye halkı emperyalizme ve siyonizme karşı direnen Filistin halkının hep yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir.

 

"HAMASİ NUTUKLARI BIRAKIN"

 

Bugün iktidara yakın çok sayıda Türkiyeli şirket, İsrail’de yatırım yapmakta ve işgalcilerle ticarete devam etmektedir. Dahası bazı Türk firmalar çalıştırdıkları Filistinli işçilerin haklarını gasp etmekte ve onlara çifte mağduriyet yaşatmaktadır. Türk halkı hem işgalcilere hem de patronlara karşı Filistinli kardeşlerinin yanında olacaktır. Hükümeti ve sermaye çevrelerini bu riyakârlıktan vazgeçmeye, İsrail ile bütün siyasi, askeri ve ticari ilişkileri kesmeye çağırıyoruz. Hamasi nutukları bırakın, gereğini yapın. İsrail'i boykot edin, yatırımları geri çekin, İsrail’e ve yandaşlarına yaptırımlar uygulayın."