Japon deprem uzmanı İstanbul, İzmir ve o iller için en kötü senaryoyu açıkladı

Japon deprem uzmanı İstanbul, İzmir ve o iller için en kötü senaryoyu açıkladı

Yüksek Mimar-Yüksek İnşaat Mühendisi ve Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwak, Türkiye'de deprem üreten bölgelere ilişkin konuştu ve uyarılarda bulundu.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, ülkemizde beklenen depremlere dair yeni bir senaryo anlattı. Japon uzman özellikle de illerimiz için beklenen deprem şiddetini tek tek açıkladı.

İZMİR FAYI KIRILMADI

Moriwaki, İzmir ve İstanbul’da beklenen olası depremlere ilişkin yeni açıklamalar yaptı. Özellikle de İzmir’i işaret eden uzman, İzmir’in kendi fay hattının kırılmadığını söyledi.

"İZMİR İÇİN DEPREM BEKLİYORUZ"

Moriwaki, “Manisa ve İzmir olarak deprem yönünden çalışma yaptım. 32 senedir Türkiye’deyim. Bu 3 senedir Silivri’den başlayarak, Doğu Anadolu Fay Hattı, Elazığ’da iki kere sonra Maraş, Elazığ’dayken Manisa’da deprem oldu, Muğla’da ve İzmir’de deprem oldu. İzmir’deki depremde 18 bina çöktü ama İzmir’in kendi fay hattı kırılmadı, Ege Denizindeki fay hattı kırıldı. Dolayısıyla İzmir’in kendi fay hattı topladığı gücü atmaya çalışacak dolayısıyla İzmir için deprem bekliyoruz diyebiliriz” dedi.

BİNGÖL, MUŞ VE BİTLİS'E DİKKAT

Moriwaki, “Doğu Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Fay Hattının birleştiği yer olan Bingöl, Muş, Bitlis, Van o bölgeler, Marmara Bölgesi ve İzmir Bölgesinde deprem bekliyoruz diyebilirim. Manisa’da fay hattı bir kere kırıldığı için depremi İzmir’de bekliyoruz. Marmara için en kötü senaryo olarak 7,9 büyüklüğünde görülebilir ama İzmir için en kötü senaryoda bile deprem 7 büyüklüğünün altında olur” diye konuştu.