Kadınlar ,İstanbul sözleşmesinin tartışmaya açılmasını protesto etti

Kadınlar ,İstanbul sözleşmesinin tartışmaya açılmasını protesto etti

İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasına karşı yüzlerce kadın Kadıköy'de bir araya geldi. Kadınlar "İstanbul Sözleşmesi'ne asla elinizi süremezsiniz", "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Yasayı uygula, kadını yaşat "sloganlarını attı.

Evli olduğu erkek tarafından öldürülen Muhterem Evcil'in kızı Deren Melis Göçmen eylemde yaptığı konuşmada "Benim annem çıplak ayakla karakola koştuğu zaman 'Bacım dön evine aileni yıkma' derken nasıl bir aile yapısıydı bu? Sizin aile yapısından anladığınız eğer kadının şiddet gördüğü, çocuğun tecavüze uğradığı şekil ise ben bu aile yapısını kabul etmiyorum" dedi.

 İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasına karşı yüzlerce kadın Kadıköy'de eylemde bir araya geldi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından düzenlenen mitingde kadınlar, "Emine Bulut, Ayşe Paşalı, Nadira Kadirova, Rabia Naz Vatan için buradayız”, "İstanbul Sözleşmesi'ne asla elinizi süremezsiniz", "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Yasayı uygula, kadını yaşat" sloganları attı.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Başkanı Gülsüm Kav, İstanbul Sözleşmesi’nin ölüm kalım meselesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sözleşme kadınlara çok hak veriyor diye geri çekiliyor. Her gün öldürülüyoruz. Nasıl bir hak vermektir? Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi bütün alanlarda kadınların eşit temsiliyetini isteyen tek ve ilk sözleşmedir. Sözleşme şiddeti önlüyor. Bunu istemiyorlar. Aile yapısını bozduğu için sözleşme kaldırılıyor. Kadınlar çocuklarının gözü önünde katlediliyor. İktidar kadınların yaşadıkları sorunları çözmekte güçsüzdür. Sözleşme uygulansaydı. Bu kadar kadın cinayeti yaşanmazdı. İstanbul sözleşmesinin tek bir maddesinin tartışmaya açılmasına bile izin vermeyeceğiz. Daha da büyütmek için mücadele edeceğiz.”


Evli olduğu erkek tarafından öldürülen Muhterem Evcil'in kızı Deren Melis Göçmen eylemde yaptığı konuşmada, "Benim annem çıplak ayakla karakola koştuğu zaman 'Bacım dön evine aileni yıkma' derken nasıl bir aile yapısıydı bu? Sizin aile yapısından anladığınız eğer kadının şiddet gördüğü, çocuğun tecavüze uğradığı şekil ise ben bu aile yapısını kabul etmiyorum" dedi.