Kadir Topbaş ve Ekrem İmamoğlu dönemlerindeki soruşturma sayısı dudak uçuklattı!

Kadir Topbaş ve Ekrem İmamoğlu dönemlerindeki soruşturma sayısı dudak uçuklattı!

İBB'nin eski başkanı Kadir Topbaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dönemlerinde belediyeye yönelik inceleme ve soruşturma sayısı herkesi şok etti.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala tüm gözler İstanbul'a çevrildi. İBB'yi yeni dönemde yeniden Ekrem İmamoğlu mu yönetecek yoksa AKP'nin adayı Murat Kurum mu? 

İmamoğlu, seçim çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Pazar pazar sokak sokak gezen İmamoğlu'na ilgi yoğun. Murat Kurum ise devlet güçlerini arkasına alarak bakanlarla birlikte seçim çalışması yapıyor. Hatta bakanlar artık gaflarıyla gündem olan Kurum adına İstanbul için oy istiyor.

TOPBAŞ'A 147 DENETİM, İMAMOĞLU'NA 1019 DENETİM

Megakentte bunlar yaşanırken İmamoğlu çarpıcı bir belgeyi paylaşarak Kadir Topbaş dönemi ve kendi döneminde yapılan inceleme ve soruşturma sayılarını ortaya çıkardı. Buna göre Topbaş döneminde sadece 147 denetim yapılırken, İmamoğlu döneminde sadece 5 yılda 1019 denetim yapıldı.

"1019 İNCELEMEDEN BİR ŞEY ÇIKARAMAYANLARIN İFTİRA VE KUMPAS SİYASETİNE BAŞVURMASI BİZİ ŞAŞIRTMIYOR"

İmamoğlu bu duruma şöyle tepki gösterdi:

"2014-2019 arası İBB tüm kurumlarıyla sadece 147 kere denetlendi. (Bunların büyük çoğunluğu rutin denetim. ) Bizim dönemki inceleme soruşturma ve teftiş sayısı tam 1019. Sonuç; hiçbir soruşturmadan bir şey çıkmadı. İstanbul’a hizmette şeffaf ve dürüst yönetimimizle örnek olduk. 1019 incelemeden bir şey çıkaramayanların iftira ve kumpas siyasetine başvurması bizi şaşırtmıyor. İstanbul’a hizmette Tam Yol İleri demeye, milletin parasını millete vermeye devam edeceğiz."

ekran-goruntusu-2024-03-24-131023.png