Kaftancıoğlu: "Erdoğan siyasi mesaj vermeye başlayınca törenden ayrıldım"

Kaftancıoğlu: "Erdoğan siyasi mesaj vermeye başlayınca törenden ayrıldım"

Kaftancıoğlu, Erdoğan'ın siyasi içerikli mesajının okunması üzerine Cumhuriyet Bayramı törenini terk etti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Valiliğinin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk bırakma törenine katıldı. Kaftancıoğlu ve ekibi daha sonra töreni terk etti.

"Erdoğan siyasi mesaj vermeye başlayınca törenden ayrıldım"

Konuya ilişkin Halk TV’ye konuşan Kaftancıoğlu, Taksim Anıtı önündeki çelenk bırakma töreninde sonuna kadar kalmaya niyetli olduğunu ancak Erdoğan’ın mesajının okunduğunu ifade etti. Kaftancıoğlu, “Bayramın kutlandığı, Atatürk ve yol arkadaşlarının anıldığı anda oradaydım. 83 milyonun bayramı kutladığı bir günde bile siyaset yapılmaya başlandığı anda törenden ayrıldım” diye konuştu.

"Herkesin Cumhurbaşkanı kutlama görüntüsüyle siyaset yapmaz"

Cumhurbaşkanının mesajının okunmasının doğal olduğunu ifade eden Kaftancıoğlu, mesajın ikinci bölümünün tamamen siyaset olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu, “İlk önce Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Devam eden süreçte ise klasik siyaset mesajlarını vermeye başladı. Herkesin Cumhurbaşkanı olarak Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar ama kutlama görüntüsüyle siyaset yapmaz” dedi. Kaftancıoğlu, mesajın Erdoğan’ın siyasi propagandasına dönmesinin ardından tepki göstererek oradan ayrıldığını söyledi.