Karadeniz’deki doğal gaz müjdesi ne oldu?

Karadeniz’deki doğal gaz müjdesi ne oldu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz’de bulunduğu açıkladığı ve müjde olarak duyurduğu doğal gaz ile ilgili konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı açıklamada, Karadeniz’de doğal gaz rezervi bulunduğuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen müjdenin üzerinden 20 ay geçtiğine dikkat çekti. CHP’li Akın yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“MÜJDENİN ÜZERİNDEN 20 AY GEÇTİ”

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Ağustos 2020 tarihinde duyurduğu Karadeniz’de doğal gaz rezervi bulunduğu müjdesinin ardından vatandaşın indirim beklentisi hayal oldu. Müjdenin verilmesinden bu yana geçen 20 aylık sürede vatandaşın akaryakıt, elektrik ve doğal gaz faturaları katlanarak arttı. Bu sürede iktidarın yanlış kararlarıyla birlikte alım gücü düşen vatandaş için enerji faturaları ağır bir yük oluşturmaya başladı.”

“MÜJDEDEN SONRA DOĞAL GAZ 9 KEZ ZAMLANDI”

“Karadeniz’de doğal gaz bulunduğu müjdesinin verildiği Ağustos 2020 tarihinden bu yana konutlara yapılan son zamla birlikte doğal gaz toplamda 9 kez zamlandı. Konutlarda kullanılan doğal gaz tarifesine 1 Ocak 2021’den itibaren Haziran 2021’e kadar her ay yüzde 1’er ve 1 Temmuz 2021 tarihinde ise yüzde 12 oranında zam yapıldı. 2022 yılı içinde ise 1 Ocak’ta yüzde 25 ve son olarak 1 Nisan’da yüzde 35 oranında artış yapıldı. Buna göre; müjdenin verildiği Ağustos 2020’den bu yana konut tarifesi toplamda yüzde 100 oranında zamlanırken faturalar ikiye katlandı.”