Kayıp atlara ilişkin flaş iddia! MHP'li başkanın çocuklarından kim yardım istedi?

Kayıp atlara ilişkin flaş iddia! MHP'li başkanın çocuklarından kim yardım istedi?

İBB'nin, Hatay'ın MHP'li Dörtyol Belediyesi’ne hibe ettiği 99 atın kaybolmasına ilişkin soruşturma devam ederken, yeni iddialar ortaya atıldı.

İBB'nin, Hatay'ın MHP'li Dörtyol Belediyesi’ne hibe ettiği 99 atın kaybolmasıyla ilgili soruşturma devam ederken, yeni iddialar ortaya atıldı. Atları sahiplenmek isteyen ve çiftliği A.E. ile işleten C.C.'nin daha önce bir emlak ofisinde beraber çalıştığı Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in çocuklarından yardım istediği öne sürüldü. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16 Ocak 2020 tarihli oturumunda alınan kararla, Adalar'da atlı fayton taşımacılığı sonlandırıldı. Belediye, satın aldığı atları da sahiplendirdi. Türkiye'nin dört bir yanındaki belediyelere teslim edilen atlardan 100'ü, iki parti halinde 13 Ağustos ve 18 Ağustos 2020 tarihlerinde, Dörtyol Belediyesi'ne hibe edildi. Kaybolmamaları için üzerlerinde çip bulunan atlardan biri, taşınma sırasında öldü. Aradan geçen süre içinde hibe edilen 99 atın kaybolduğu öne sürüldü. Cumhuriyet Başsavcılığı adli, Dörtyol Kaymakamlığı'nın talimatları doğrultusunda İlçe Tarım Müdürlüğü ise idari soruşturma başlattı.

MHP'DEN İSTİFA ETTİ


Konunun gündeme gelmesinin ardından kayıp atlardan 50'sinin alındığına dair bilgisinin olduğunu söyleyen MHP'li Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in, İBB'den gönderilen sadece 50 atın sahiplendirilme taahhütnamesine imza attığı belirlendi.

İBB'den gönderilen 100 attan geriye kalan 50 atın ise belediyede memur olarak görev yapan F.E. tarafından taşeron firmada çalışan U.A.'ya imzalatılıp, sahiplendirildiği ortaya çıktı. Belediye Başkanı Fadıl Keskin, kamuoyunda tartışmalar sürerken, partisi MHP’den istifa etti. Belediye Başkanı Fadıl Keskin hakkında soruşturma izni verilmesi için Dörtyol Başsavcılığı, dosyayı İçişleri Bakanlığı'na gönderdi.