Keçiören'de hasta yakınları hastane bastı, Bakan Koca açıklama yaptı

Keçiören'de hasta yakınları hastane bastı, Bakan Koca açıklama yaptı

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde "hasta yakınları" sağlıkçılara saldırdı. Sağlık çalışanları kapıyı tutarak kendilerini korumaya çalıştı.

Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet tüm hızıyla sürüyor. Türkiye'nin başkenti Ankara'dan gelen görüntüler ise tüyler ürpertti.

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne silahlı saldırı sonucunda ağır yaralı olarak gelen bir vatandaş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yakınlarının hayatını kaybettiğini öğrenen bir grup hastaneyi bastı. Sağlık personeline saldıran grup acil servise grimek istedi. 

Sağlık personeli canını kurtarabilmek için acil servis girişine sedyeler dizdi. Kapının açılmaması için çırpınan sağlık görevlilerinin yanında emniyet güçlerinin olmadığı görüldü. 

POLİS EKİPLERİ GELİNCE ÇIKTILAR
Olay yerine bir süre sonra gelen polis ekipleri saldırgan kalabalığı güçlükle dağıttı. Bir süre hizmet dışı kalan acil servis olayların yatışmasından sonra yeniden hastaları kabul etmeye başladı.

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

OLAY NASIL YAŞANDI
Hastane basılmasına giden süreç Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir berberde çıkan kavgayla başladı. 

Fırat Ö. ve Ahmet Ö. isimli kardeş, bir berber dükkanında tıraş olduğu esnada yanlarına gelen Emrah Keskin ile tartışmaya başladı. Tartışma bir süre sonra küfürlü kavgaya dönüştü. Emrah Keskin belindeki ruhsatsız silahla Fırat Ö. ve Ahmet Ö. kardeşlere kurşun yağdırdı. Emrah Keskin saldırıdan sonra olay yerinden kaçtı.

Çevredeki esnafın haber vermesi üzerine olay yerine polis ekipleri ve sağlık görevlileri sevk edildi. İlk müdahalelerin ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'na kaldırılan Ahmet ve Fırat kardeşlere acil serviste müdahale yapıldı. Ağır yaralı olan Ahmet Ö. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Yaralı kardeş Fırat Ö.'nün "adam yaralama" suçundan arandığı öğrenildi. Fırat Ö.'nün hastanede tedavisi sürüyor. Kardeşleri vuran Emrah Keskin'in yakalanması için Ankara'da geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Fedakar sağlık çalışanlarımıza yönelen her türlü saygısızlık ve şiddeti kınıyorum. Faillerin hak ettikleri karşılığı bulacaklarından kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

SAĞLIK BAKANI'NDAN PAYLAŞTIM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili olarak Twitter hesabından bir paylaşım yaptı:

"Keçiören EAH Acil Servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek!"

Koca'nın ayrıca konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta yakınları sağlıkçılara saldırmasına ilişkin açıklama yaptı. TTB, Hekimlik Andı'na bugün sağlık emekçilerinin yeni bir cümle eklemek zorunda kaldığını bildirdi: "Hastalarımı Acil Resüsitasyon Odası kapısında bedenimden barikat kurarak, şiddet ortamından koruyacağıma yemin ederim."

TTB'den sağlık emekçilerine yönelik yapılan saldırıya ilişkin açıklamada, "Hekimlik Andı'na bugün Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık çalışanları yeni bir cümle eklemek zorunda kaldı! 'Hastalarımı Acil Resüsitasyon Odası kapısında bedenimden barikat kurarak, şiddet ortamından koruyacağıma yemin ederim" denildi.