Kemal Kılıçdaroğlu: 6 genel başkan bir araya gelip imza atacağız

Kemal Kılıçdaroğlu: 6 genel başkan bir araya gelip imza atacağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

6 genel başkan bir araya gelip imza atacağız

-Her birimiz ayrı partileriz ama ortak olduğumuz konular var. Bunlardan biri de parlamenter sistem. 6 lider biraraya gelip konuşmamız lazım. 6 genel başkan bir araya gelip imza atacağız ve kamuoyuyla paylaşacağız.

-Doğalgaza zam verdi. Her lidere ayrı ayrı soruluyor. Olması gereken bu zaten. Ortak ses çıkarmak şöyle; Siz ekonomide, hukukta neler yapacağınızı önce alt pozisyonlarda olanlar bir araya gelerek konuşacak sonra bize yansıtılacak.

-Sizle nasıl konuşuyorsak önemli bir olay olduğunda diğer genel başkanlarla konuşuyoruz. Siyaset dediğin karşılıklı güven zemini üzerine oluşturulur.

Ahmet Çelik'in eleştirileri

-Her vekil farklı görüşlerini dile getirebilirler. Belli kurumları harekete geçirmek için açıklama yapabilirler.

-Diyarbakır'a gidemedik hava koşulları sebebiyle. Ama gideceğiz, onlarla kucaklaşacağım.

HDP

-HDP bir üçüncü ittifak konusunda bir çalışma yaptılar. Gazetelerden okudum. Bu ülkeye gerçekten demokrasiyi getireceksek üçüncü, dördüncü ittifak kurabilirler. Kendi aralarında bir araya gelebilirler. Buna saygı duymamız gerekir.

-Var olan sitemde adaletsizlikler var. Demokrasi yok.

-Cumhurbaşkanlığı seçimlerini demokrasiden yana yapmaları daha güzel tabii ki. Her siyasi partinin hem yöneticilerine hem kararlarına saygı duymamız gerekir.

-Elektiriğe yüzde 127 zam. Beyfendi bunlar için para mı ödüyor. 718 lira veriyor dul kadına geçinebilmesi için.