
Kemal Kılıçdaroğlu: "Cumhur İttifakı kadına şiddeti savunan bir birlikteliğe dönüşmüştür"
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Üzülerek görüyorum ki, Cumhur İttifakı kadına şiddeti savunan bir birlikteliğe dönüşmüştür..." dedi.
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan seçimlerde, kadınların haklarını koruyan yasalara düşmanlık yapan partilerin kapısının Cumhur İttifakı tarafından çalınmasına göndermede bulunarak, bir kez daha muhafazakâr yurttaşlara seslendi, "mütedeyyin gençlerin yeri de Millet İttifakıdır" dedi.
"MÜTEDEYYİN GENÇLERİN YERİ DE MİLLET İTTİFAKIDIR"
Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Son gelişmeler şunu net göstermiştir ki, mütedeyyin gençlerin yeri de Millet İttifakıdır. Üzülerek görüyorum ki, Cumhur İttifakı kadına şiddeti savunan bir birlikteliğe dönüşmüştür..."
NE OLMUŞTU?
Cumhur İttifakı, seçimlerde kendilerine destek vermesi için, "6284 ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun"a ve kadınların nafaka haklarına karşı duruş sergileyen Yeniden Refah Partisi ve karma eğitime karşı olan Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen HÜDA-PAR ile el sıkışmış, AKP'nin bu girişimlerine toplumun büyük kesimlerinden yüksek seste tepkiler gelmişti.