
Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığının ilk haftasında ne yapacağını açıkladı: "İki önemli hedefim var!"
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mültecilerin geri dönüşüne dair Twitter'dan dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.
Deprem bölgesi Hatay'da Suriye sınırına sıfır noktasında açıklamalarda bulunan ve mültecilerin, ırkçılığa uğramadan geri dönüşü konusunda ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan da dikkat çeken şu paylaşımları yaptı:
"SURİYELİLERİ VATANLARINA KAVUŞTURMAK VE KAÇAKLARI İRAN'A GÖNDERMEK"
"Sınırın sıfır noktasına geldim. Bir konuda kararlığımın devam etiğini milletime söylemek için geldim. Cumhurbaşkanlığımın 2 önemli hedefi var: Birincisi Suriyelileri vatanlarına kavuşturmak. İkincisi ise, İran üzerinden kaçak gelenleri, İran’a geri göndermek."
"SOKAK VE MAHALLELERİMİZİ SAHİPLERİNE GERİ VERECEĞİZ"
"Sokak ve mahallelerimizi sahiplerine geri vermek zorundayız. Ancak bu Necip Milletimize de ırkçılık gibi bir leke sürmeyecek biçimde, hassas bir şekilde yapmak zorundayız. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Büyük ve uluslararası bir projeyi koyacağım milletimizin önüne."
"MİLLETİMİZ SABRETSİN"
"Çalıştığımız programda hem sığınmacı işini çözmek hem de bu süreçte Türkiye için Akdeniz bölgesinde önemli bir siyasal liderlik rolü oluşturmak var. Milletimiz sabretsin, çok kısa sürede bilgilendireceğiz."
"SINIRINI KORUYAMAYAN EGEMEN OLAMAZ"
"İkinci meselem, her türlü kaçak girişi durdurmak. Bize göre mesele çok basit: Sınırın güvenliği ulusal güvenliktir. Sınır güvenliği, egemen bir ulusun en temel ve gerekli sorumluluğudur. Sınırını koruyamayan egemen olamaz."
"SINIRI KAÇAK GEÇİŞE, CUMHURBAŞKANLIĞIMIN İLK HAFTASINDA KAPATACAĞIM"
"Özetle, Suriyeli misafirlerimizle 2 senede vedalaşacağız. Sınırı ise her türlü kaçak geçişe, cumhurbaşkanlığımın ilk haftasında kapatacağım."