Kemal Kılıçdaroğlu'na diğer partilerin liderlerinden destek geldi

Kemal Kılıçdaroğlu'na diğer partilerin liderlerinden destek geldi

Elektrik zamlarını protesto etmek için faturasını ödemeyen ve elektriği kesilen Kılıçdaroğlu’nu, İYİ Parti, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları arayarak destek mesajını iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini arayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal  ile telefonda görüştü. Liderler, bugün itibariyle evinin elektriği kesilen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na destek mesajlarını iletti.

Sarıgül: Kınıyorum

Kılıçdaroğlu’na destek olan liderler arasında Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de yer aldı. Kılıçdaroğlu’nun elektriğinin kesilmesini kınadığını belirten Sarıgül yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, art arda gelen elektrik faturalarına dikkat çekmek istemiş ve böyle bir yol izlemiştir. Bu ve benzeri tavırlar siyasetin içinde vardır. Bu nedenle evinin elektriğinin kesilmesini kınıyorum. Yakışıksız bir hareket olarak görüyorum. Siyaset husumet değildir, siyaset tahammül etmektir. Sorumluları bu yanlıştan derhal dönmeye çağırıyorum.”
Kılıçdaroğlu, 9 Şubat 2022 tarihinde, milyonlarca hanenin sesini duyurmak ve yapılan yüksek elektrik zammına dikkat çekmek için elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı.