
Kemal Okuyan'dan gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin yorum: "AKP iktidarı ciddi bir yönetme krizi yaşıyor"
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada AKP'nin yönetim krizi içinde olduğunu söyledi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun işaret ettiği bilirkişi ile yapılan sesli röportajın Halk TV'de yayınlanması nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve akabinde gözaltına alınan gazetecilere dair tepkiler yükselmeye devam ediyor.
Gazeteciler Barış Pehlivan, Seda Selek, Serhan Asker, Kürşad Oğuz ve Suat Toktaş'ı emniyetlik yapan soruşturmaya ilişkin Cumhuriyet'e açıklamada bulunan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, AKP'nin bir "yönetim krizi yaşadığına" işaret etti.
"BASKI, AKP'Yİ DAHA FAZLA HUKUKSUZLUĞA VE SİYASET ALANINI YARGI ELİYLE DARALTMAYA YÖNELTİYOR"
Kemal Okuyan şunları kaydetti:
"AKP iktidarı ciddi bir yönetme krizi yaşıyor. Kendi içinde uluslararası boyutları olan çelişkiler, onca yıl boyunca şımartılan ve sınırsız bir özgürlük alanı elde eden sermaye sınıfının kâr hırsının yarattığı muazzam ahlaki ve vicdanı sorunlar, holdinglerin, tarikatların ve iktidar yanlısı aktörlerin paylaşım kavgasının bir türlü yatıştırılamaması ve en önemlisi hayat pahalılığının yarattığı toplumsal tepkilerin yarattığı baskı AKP’yi daha fazla hukuksuzluğa ve siyaset alanını yargı eliyle daraltmaya yöneltiyor.
"DOĞRU TAVIR ALINMADIĞI SÜRECE İKTİDAR İLE MÜCADELENİN BAŞARI ŞANSI YOK"
Gazetecilere, siyasetçilere ve en son Barış Pehlivan ve arkadaşlarına yönelik müdahaleleri bu yönetme krizi ile açıklamak gerekir. Bu yönetme krizinin nedenleri masaya konum, doğru tavır alınmadığı sürece iktidar ile mücadelenin başarı şansı yok. TKP bu yüzden genel muhalefetten kendini ayırarak farklı bir perspektifle halkı örgütlemeye çalışıyor ve bu bağlamda yol da alıyor."