Kervana Davutoğlu’nun partisi de katıldı… Gelecek Partisi’nden Ümit Özdağ’a ırkçılık suçlaması

Kervana Davutoğlu’nun partisi de katıldı… Gelecek Partisi’nden Ümit Özdağ’a ırkçılık suçlaması

Gelecek Partisi, sosyal medya hesabından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın konuşmalarının yer aldığı bir görüntü paylaşarak, “Irkçılık diye bir siyaset olmaz.” notunu düştü.

Mülteci krizi ile ilgili çıkışlarıyla dikkat çeken ve geleceğe yönelik kaygılarını dile getiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a yönelik “ırkçılık” suçlamalarına bir parti daha katıldı.

Gelecek Partisi, resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımla Özdağ’ı hedef aldı.

“YENİ BİR SİYASİ PARTİNİN KALDIRACI HALİNE GETİRİLEMEZ”

Gelecek Partisi’nin Parti Sözcüsü Serkan Özcan’ın da yer aldığı videoda şu ifadeler yer aldı:

“Çıkıp toplumda bütün yabancıları düşmanlaştıran, bunun üzerinden siyaset kurgulayan bir akıl var. Tehlikeli olan şey bu. Neden bu ülke 250 bin dolar gibi bir rakama vatandaşlık veriyor? Bunun üzerinden mahzun olanlara mağdur olanlara düşmanlık geliştirilemez. Bunun siyaseti olmaz. Toplumda böyle bir hassasiyet var diye bu kurgulanıp, yeni bir siyasi partinin kaldıracı haline getirilemez”

SOYLU’NUN HAKARETLERİNE DEĞİNMEDİ, ÖZDAĞ’I SUÇLADI

Gelecek Partisi’nin Parti Sözcüsü Serkan Özcan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a yönelik hakaretlerine değinmeden Özdağ’ın Soylu’yu düelloya davetine ilişkin de konuştu ve şöyle dedi:

“Mahzunları ve mağdurları dahil ederek bir yabancı düşmanlığı üzerinden bir siyasi partiyi yürütmek, ’11.00’de İçişleri Bakanlığı’nın önüne erkeksen gel nasıl bir laf ya? Bu ülke bu üsluptan ne kazanacak?”