Kılıçdaroğlu aleyhine Zoom toplantısına katılmıştı! Engin Altay CHP'de o göreve talip oldu

Kılıçdaroğlu aleyhine Zoom toplantısına katılmıştı! Engin Altay CHP'de o göreve talip oldu

CHP’nin eski Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Altay’ın, Özgür Özel’in yerine Grup Başkanlığına hazırlandığı iddia edildi.

CHP'de geçtiğimiz aylarda Zoom üzerinden yapılan değişim toplantısına Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Parti Meclisi (PM) üyeleri Tekin Bingöl, Onursal Adıgüzel ve Bülent Tezcan’ın bulunduğu toplantıda eski CHP Grup Başkanvekili ve eski İstanbul Milletvekili Engin Altay da yer almıştı. Altay, toplantı ile ilgili “Çalışmalarımız, parti için devam edecek. Bu partinin geleceği için her şey yapılır” ifadesini kullanmıştı. 

“DEĞİŞİMCİ ALTAY, KILIÇDAROĞLU TARAFINA GEÇTİ”

  CHP’de kurultay tarihinin yaklaşmasıyla kulisler de hızlanırken, Özgür Özel’in beklenen rüzgârı yakalayamadığını düşünen bazı partililer, Kılıçdaroğlu’nun tarafında yer almaya başladı. Bu doğrultuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetiyle Engin Altay, pazar günü Meclis’te Kılıçdaroğlu ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

T24'ten Eray Görgülü'nün aktardığına göre Altay’ın, “Grubu bir arada tutmak için üzerime düşeni yapmaktan kaçınmayacağım” diyerek, Kurultay sonrasında Özgür Özel’in yerine Grup Başkanlığına hazırlandığı öğrenildi.

Bu görüşme kulislerde, “Değişimci Altay, Kılıçdaroğlu tarafına geçti” yorumlarına neden oldu.