Kılıçdaroğlu Ankara'da konuştu: "Baskının olduğu, yargının teslim alındığı bir ortamda seçime gidiyoruz"

Kılıçdaroğlu Ankara'da konuştu: "Baskının olduğu, yargının teslim alındığı bir ortamda seçime gidiyoruz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da yaptığı konuşmada "Baskının olduğu, yargının teslim alındığı bir ortamda seçime gidiyoruz" diyerek partilileri ve sandık görevlilerini uyardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Ankara İl Başkanlığı etkinliğinde konuştu. 'İktidar Yolunda Dayanışma Yemeği'nde yaptığı konuşmada CHP lideri şu ifadeleri kullandı:

"DAHA ÖNCE BİZE SELAM VERMEYEN İNSANLARIN SELAM VERDİĞİNİ GÖRÜYORUM"

"Daha önce bize selam vermeyen insanların bize selam verdiğini görüyorum. Halk kucağını açmış samimi olarak bizi bekliyor. Uzun süredir mücadele ediyoruz. Bu mücadele hak mücadelesidir. Bu mücadele her insanın evinde huzur içinde yatması için verilen mücadeledir. Bu mücadele alın terine değer verme mücadelesidir. Bu mücadele ekmek mücadelesidir. Eksiklerim olabilir, yanlışım olabilir ama herkesin şunu bilmesini isterim: Yorulmak bana haramdır, yorulmayacağım iktidara gelene kadar."

"SORUN OY VERMEYENDE DEĞİL, OY İSTEMEYENDE"

"Bizim mahallede çalışmayacağız. Oyumuzun düşük olduğu yerlerdeki insanlarla muhattap olacağız. Ben kanaat önderleri ile toplanıyorum. O toplantıda bugüne kadar CHP'ye oy vermemiş insanlarla yapıyorum. Erdem deseniz var, birikim deseniz var. Eksik olan strateji. Kime anlatacağımız konusunda biraz çekincelerimiz var. Oy vermiyorlarsa sorun oy vermeyende değil, oy istemeyende."

"ŞUNU SÖYLEYİN: İKTİDARA GELİYORUZ"

"İktidar bizi bekliyor. Ama iktidara hazırlıklı olmalıyız. Bu kez illere gittiğinizde doğrudan ister kahveye gidin, ister sanayi odasına şunu söyleyin: İktidara geliyoruz."

"SORUNU ÇÖZECEK OLAN PARTİ CHP'DİR"

"Biz herşeyden önce sorunları saptamak zorundayız. Hep şu söylenirdi: CHP hep eleştirir. Artık şunu tüm dünya biliyor: Var olan sorunları en sağlıklı şekilde saptayan parti CHP'dir, en sağlıklı şekilde çözecek olan da CHP'dir. Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yok. Eğer biz sorunu yaşayanı dinlersek; sorunu çözeriz. Çözümlerimizi kararlılıkla anlatmalıyız. Bizi dinleyenler şunu düşünmeli: Bunlar gelecekler ve bu sorunu çözecekler."

"YARGI YARGI OLMAKTAN ÇIKMIŞSA HEPİMİZİN OTURUP DÜŞÜNMESİ LAZIM"

"Eğer yargı yargı olmaktan çıkmışsa, yürütme organı yasamayı ve yargıyı ipotek altına almışsa ciddi bir sorun vardır o ülkede. Masum insanlar hapishanelerde ise, il başkanlarına cezalar getiriliyor ise hepimizin oturup düşünmesi lazım."

"BU ÜLKEYE HELALLEŞMEYİ GETİRECEĞİZ"


"Bu ülkeye helalleşmeyi getireceğiz, bu ülkeye siyasi ahlakı getireceğiz. O zaman CHP, gerçek anlamda halkın partisi olacaktır. Görevimiz ağır, biliyorum. Önemli olan kolay işi başarmak değil, zor işi başarmak. Her birimizin üzerinde ağır yük var. Her alanda sorun var ama her alanda da çözüm var. Umutsuz değiliz, umutsuzluk bir kitabımızda yoktur. Kısır tartışmalar, bundan vazgeçin. Buna asla izin vermeyin."

"SANDIK GÖREVLİLERİ NASIL BİR GÖREV ÜSTLENDİKLERİNİ ANLAMALI"

"Seçim sandığında görevli olan arkadaşların nasıl bir görev üstlendiklerini anlamaları lazım. Baskının olduğu, yargının teslim alındığı bir ortamda seçime gidiyoruz."