Kılıçdaroğlu çekilme kararından nasıl vazgeçti? 'Çekilme' diyenlere ne söyledi? O odadaki tanık anlattı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kurultay'da ikinci turdan çekilme kararı alması ve akabinde baskı ile bu kararından vazgeçmesi, İmambakır Üküş'ün ifadeleri ve odada yaşananları odadaki o isim anlattı.

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel ilk turda Kılıçdaroğlu'nun önünde seçimi bitirince Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turdan çekilme kararı aldı. Ancak ne olduysa Kurultay salonundaki o odada bu karardan vazgeçildi. Peki nasıl? O odada neler oldu? Kılıçdaroğlu kime ne dedi? 

tv100'de yayınlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında yaşanılanlar anlatıldı.

KILIÇDAROĞLU ÇEKİLME KARARINI EVDE ALDI AMA...

Gazeteci Barış Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

"Kemal Bey ilk tur sonrası eve gidiyor. Evde ailesiyle beraberken çekilme kararı alıyor. Daha sonra salona dönelim diyorlar. Evden çıktığı bilgisi gelince bu haber Divan Başkanı olduğu için İmamoğlu'na veriliyor. İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'nu kongre salonu kapısında karşılıyor. Kendisi için ayrılan odaya getiriyor ve orada kalabalığı görüyor. Kemal Bey içeri girdiğinde reaksiyon oluşuyor."

ekran-goruntusu-2023-11-06-230048.png

EKREM İMAMOĞLU, KILIÇDAROĞLU'NU KARŞILADI VE ODADAN AYRILDI

Hikayenin geri kalanını tv100 ekranına bağlanan gazeteci Mustafa Yavuz anlattı. Çekilip çekilmeme tartışmaların yaşandığı anda odada bulunan Yavuz şu ifadeleri kullandı:

"Ekrem Bey odada çok durmadı. Ekrem Bey çıkınca orada İmambakır Üküş ve diğer Malatyalı depremzede ve oradaki MYK üyeleri Kemal Beye çekilmeme noktasında telkinlerde bulundu.
Kemal Bey odaya çekilme noktasında kararlı bir şekilde gelmişti. Çekilmeyi kafaya koymuştu. 

KILIÇDAROĞLU: "BEN DE İNSANIM. HEP SİYASET BİR YERE KADAR"

Odaya girince ve tepki görünce orada bir tepki gösterdi. 'Ben de insanım benim de canım var. Kep siyaset bir yere kadar' noktasında bir cümle kurdu. Çekilmek istediğini belirtmek istiyor.

ekran-goruntusu-2023-11-06-225924.png

GÖKHAN GÜNAYDIN ODADAN ÇIKARTILDI

Oradaki arkadaşlar da odada bulunan Gökhan Günaydın'a herhalde değişimci olduğu için 'senin burada ne işin var' diye tepki gösterdi ve sonrasında o da dışarı çıktı. Akabinde salona gidilip oy kullanmaya geçildi 3-5 dakikalık bir zaman.

Kemal Bey o odaya, salona oy kullanmaya girerken çekilmeyi kafaya koymuştu. 'Evet arkadaşlar yapacak bir şey' yok tarzı bir şeyler anlatmaya başladı. Tepkiler artınca 'ben de insanım, canım var, siyaset bir yere kadar' dedi.

"KILIÇDAROĞLU DUYGUSAL BİR TRAVMA YAŞIYOR"

Oy sonrası yine odaya geçerek mini bir MYK toplantısı yaptı. Benim izlenimim sadece oy kullanmaya değil sadece kısa bir konuşmayla da bunu yapacaktı. adaylıktan çekilmeyi kafayı koyarak gelmiş ama salondaki organizasyon bozukluğu belki o odanın daha az sayıda kişi olması gerekirken fazla kişinin orada olup Kemal Beyi manipüle edip, zaten duygusal bir travma yaşıyor. Seçimi kaybetmiş. İmambakır Üküş'ün ve oradaki arkadaşların telkinleri ile yaşadığı duygusal sonuç ile üzüntülü bir hali vardı.

Kemal Bey salona gelince oylama başlıyor. Tepkiler başlayınca çekilme diye. Gökhan Günaydın'dan ve diğer gelen İmamoğlu, Özel muhtemelen çekilmeyeceğini anlayınca oy kullanmayı başlatıyorlar. Kemal Bey ilk oy kullananlardan bir tanesi. Salondan ayrılırken de laf atmalar oldu çekilin vs gibi."