Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda konuştu: "Benim dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz"

Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda konuştu: "Benim dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda konuştu. Gündemdeki önemli konulara değinen Kılıçdaroğlu, AKP seçmenine de sıkça seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda ülkenin gündemindeki başlıkları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öğretmenlerin sorunları, işsizlik, Katarlılar, faiz lobisi, koronavirüs tedbirleri gibi başlıklar göze çarptı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları ise şöyle:

"Elbette adalet diyoruz. Adaleti sağlayacak olan kişiler hakimlerdir. Sadece hukukun değil vicdanının sesini de dinlemeliler"

"Metro inşaatı için dün tarihi bir karar çıktı"

"Adaleti sağlayacak olan kurumlardır. Sadece hakimler değil. Örneğin bir vali devleti temsil eder. Vali sıcak siyasetin içine girmez, devlet adamı gibi konuşur. Çünkü valilik makamı sıradan bir makam değildir"

"Diyarbakır Valimiz bir açıklama yapıyor: 'Mesele işsizlik değil, iş beğenmemezliktir' diyor. "

"On binler yatağa aç giriyor, on binler on birler..."

"Hak arayanlarla aranıza baraj koyuyorsunuz. Anayasa açıkça çiğneniyor. Kırıp dökseler haklısınız diyeceğiz ama bu insanlar iş istiyorlar, ekmek istiyorlar. Sen polis aracılığıyla şiddet uyguluyorsun."

"Devletin dini adalettir. Adaleti sağlayacak olan kurumlardır. Örneğin vali devlet adına konuşabilir. Devleti temsil eder bulunduğu yerde. Vali sıcak siyasetin içine girmez. Valilik makamı sıradan bir makam değildir."

Türk gemisine hukuk dışı baskın düzenlenmesi hakkında da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu şunları belirtti:

"Mavi Marmara'da Türk Devleti açtığı davadan vazgeçmişti"

"Batı'nın Türkiye'ye karşı çifte standart uyguladığını biliyoruz. En açık örneği Kıbrıs'tır. Onlara da söyledim. Bunu tek dillendiren Cumhuriyet Halk Partisi'dir. "

"Filistin davası için oraya gidenler öldürüldüler, tazminat bile verilmedi. "

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerin de sıkıntılarına vurgu yapan Kılıçdaroğlu eğtime ne kadar önem verdiğini de sıkça vurguladı:

"Öğretmenler, dünyanın bütün ülkelerinde el üstünde tutulurlar. Saygı görürler. Öğretmenler sadece çocuklarımızı yetiştirmez. Toplumumuzun kanaat önderleridir. Öğretmenler dünyanın bütün saygın ülkelerinde el üstünde tutulurlar. Öğretmenler sadece çocukları yetiştirmezler, toplumun kanaat önderleridir. Öğretmen aynı zamanda hiçbir mesleğe nasip olmayan güven timsalidir. Bizim aydınlanmamızın kaynağıdır öğretmen.”

"Öğretmen aynı zamanda hiçbir mesleğe nasip olmayan güven timsalidir. Bütün sevgisiyle çocuğu kucaklar, onu yetiştirir. Okulda anne ve baba görevi üstlenir. Yaşam boyu eğitimin ne kadar önemli olduğunu bilir. Aynı zamanda hepimizin ilham kaynağıdır. "

"Biz hep Türkiye'nin beş temel sorunundan bahsettik. Bunlardan birisi eğitimdir. Bir ülke dünyada saygın olmak istiyorsa, büyük buluşlara imza atmak istiyorsa eğitime değer vermelidir."

"İktidarın bile yapmadığını biz yaptık. "

“Biz ne yapacağız; 1- Öğretmenlik meslek kanunu çıkartacağız. Öğretmenleri, devlet memurları kanunundan çıkaracağız. Hakimler ve savcılar için nasıl bir kanun varsa, öğretmenler için de ayrı bir kanun olacak.”

"Eğitimimiz gerçekten milli mi? Eğitim sistemimiz evrensel değerlerle uyumlu mu?"

"AKP'ye oy veren anneye sesleniyorum: Senin çocuğun 18 yıldır denek olarak kullanıldı... Çocuklarınızı 18 yıldır denek olarak kullanıyorlar."

" Öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nde sevinç içinde olması gerekmez mi? Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerin dertlerini konuşuyoruz."

"Eğitimde de adalet istiyoruz."

"Sözde bir Fatih Projesi yapmışlar. Dünyanın parasını harcadılar. Para nereye gitti belli değil."

"3 milyon 37 bin öğrencinin interneti yok"

"Görevim, öğretmeni toplumun en saygın kişisi haline getirmek"

"Üniversiteyi bitirdiler. Öğretmen olmak için... Hazırlık yaptılar. Pırıl pırıl öğrencilerle karşılaşacaklar. Ama bugün yüz binlerce öğretmen atama bekliyor."

"138 bin 393 öğretmen eksiği var, atama bekleyen yüz binler var. Yüz binin üzerinde öğretmen de emekliliğini bekliyor. Yıllar geçti öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmiyor."

"Taşımalı eğitimdeki çocuklar kahvaltısız okula geliyor"

"Doktora yapıp çekirdek satan öğretmenler var"

" Hem atama bekleyen hem şu an görevde olan öğretmenlere sesleniyorum. Bu tamamen siyasi bir seçimdir. Bütün sorunların çözümü siyasi tercihtir. Söz verip 3600 ek gösterge vermiyorlarsa 'Sana oy yok' diyeceksin"

"Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş almayacak. Bu ülkede öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş alamaz"

"Eğitim yatırımları için özel yasal düzenleme yapacağız"

"Köy okulları yeniden açılacak"

"Organize sanayi bölgelerinde teknoloji lisesi kuracağız. Böylece temelden üretime, teknolojiye dönük yönü ortaya çıkacak. Bunlara biz Çağdaş Köy Enstitüsü diyoruz."

"Her okulun kendi bütçesi olacak. Okul müdürü para dileniyor. Neden bu okulun kendine ait bir bütçesi yok? Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor bu parayı? "

"Onlar savurganlığı seviyorlar. Biz hakkı, hukuku, parayı yerinde ve doğru zamanda kullanmayı seviyoruz. Aramızda siyah ve beyaz kadar fark var."

"Öğretmene en büyük saygıyı Atatürk göstermiş"

"Bütçede para var, öğretmene ikramiye vermede siyasi tercih yok"

"Hangi görüşten olurlarsa olsun, siyasi görüşlerine saygı duyarım. Ama benim çocuğumu eğitecekse o öğretmenin bir sorunu olmamalı."

"Bu söylediğim 5 maddeyi iktidar yapabilir mi? Yapamaz! Çünkü iradesi yok. Londra'daki tefecilerin ipoteği altında. Kendini ve milletini ipotek altına sokmuşsa bu problemleri çözemez. Beş tane maskeyi dağıtmaktan aciz bir devlet, Türkiye'nin sorunlarını çözebilir mi Allah aşkına!"

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirleri ve tartışmalı vaka sayılarını da eleştiren Kılıçdaroğlu bilhassa Bilim Kurulu'na sitemde bulundu:

"Bunlar Covid'i terbiye ettiler herhalde. Virüs belli saatlerde dışarı çıkmıyor galiba. Sabah 10:00 ve 20:00 arası bulaşmıyor herhalde. Bütün dünya bize gülüyor. Önlem böyle mi alınır Allah aşkına! Bilim Kurulu'na sesleniyorum: Biriniz de çıkıp şu önlemler alınmalı diyemedi"

" En baştan beri yapılması gerekenleri söylüyoruz."

"Rakamlar açıklanmıyor. Neymiş? Devletin itibarı sarsılırmış. Yalan söyleyen devletin itibarı olur mu Allah aşkına? Gerçek ölümleri gizleyip göstermelik rakamları açıklarsanız dünya size inanmaz."

Alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen yasakların vatandaşları nasıl etkilediğine değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Binlerce bakkal, tekel bayii var. Bunlar ne olacak? On aydır iş yeri kapalı insanlar var bunlar ne yiyor, ne içiyor? Dükkan kapanacak ama kirasını devlet ödeyecek! Senin hakkını savunacağız, sen yeter ki iradene sahip çık! Size sahip çıkmayana sandıkta sahip çıkmayın"

“Efendim biz söylüyoruz yapmıyorlar... Yapmıyorlarsa ayrılacaksın kardeşim. Ben düşüncemi söylüyorum bunlar uymuyor diyeceksin kardeşim. Ta en baştan beri nelerin yapılması gerekenleri söyledik. Önce bu ekonomik sosyal konseyi çağır, bi’ esnafı dinle.”

Merkez Bankası'nın faiz kararına da değindiği sırada AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini de eleştirdi. Genel başkan, Erdoğan'a, aldığı bazı kararların nedeni de sordu: 

" Dediğim oldu, faiz lobileri kazandı. Kimseye çaktırmadan kredi kartlarına faizi de artırdılar"

"Kredi kartını kim kullanır? Tayyip Erdoğan mı? Hayır, zaten her yerinden dolar fışkırıyor. Öğretmen kullanır, emekli kullanır."

"Faizleri arttıracaktın, 128 milyar doları kime ve niye sattın? Benim bildiğim manav almadı, kasap alamdı, taksici almadı, işsiz almadı, öğretmen almadı. 128 milyar doları kime sattın? Faizi artıracaksan MB Başkanı'nı neden görevden aldın? Faiz baronlarına karşı nedamet getirdin ne oldu? Faizi neden enflasyondan fazla yükselttin?"

" Bu Katarlıların ne işleri var burada? Ne dostlukları var bunların?  Katarlı firmanın borcunu neden indirdin? Para yok diyorlar, para var!"

" 1 Trilyon 891 milyar lirayı kullandılar. Bu süre içinde benim tefeci dediğim faiz lobilerine kaç lira ödediler? 119 milyar 598 milyon lira ödediler."

"128 milyar doları kim aldı? Devlete zarar!"

"18 yılda ülkeyi batırdım, düzeltmek istiyorum demek istiyor"

" Benim dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz. Benim bir canım var bayrağıma, vatanıma milletime feda olsun!" açıklamalarında bulundu.