Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ailesini işaret etmişti... AKP'den yapılan açıklamaların ardı arkası kesilmedi

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ailesini işaret etmişti... AKP'den yapılan açıklamaların ardı arkası kesilmedi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türgev ve Ensar Vakfı üzerinden ABD'ye para aktardığına ilişkin iddialarına yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan ailesi üyelerini işaret ederek, Türgev ve Ensar üzerinden ABD'de bir paravan vakfa para aktarıldığını öne sürerek, Erdoğan'ın ve ailesinin yurt dışına kaçacağı imasında bulundu.

CHP liderinin iddialarına AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten yanıt geldi. AKP'li Çelik, yandaş A haber kanalına canlı yayında katılarak şunları söyledi:

"İFTİRA KAMPANYASI"

"Bunlar açık şekilde, şeffaf biçimde o ülkelerin kanunlarına göre kurulmuş, öğrencilerle ilgilenen, yurt dışındaki FETÖ'cülerin eline düşmesin öğrenciler diye Türkiye Cumhuriyeti'nin sivil kuruluşlarıdır. Olmayan şeyi sanki gizli saklı yapılar gibi, açık şeffaf yapıları bir takım illegal yapılarmış gibi hedefe koyup boş bir iftira kampanyası yükleniyor."
 
"SİVİL TOPLUM FAALİYETLERİNİ FELÇ ETMEK İSTİYOR"

"Bunlar zaten dünyanın gözü önünde. ABD'de bunlar vergi denetimine tabi. Her türlü şeffaflık altında kurulan şeyler. Yapmaya çalıştığı şey şu; devletin kurumlarını işlemez hale getirmek, Türkiye'deki tüm sivil toplum faaliyetlerini felç etmek istiyor."

"SİYASİ İNTİHAR ANLAMINA GELİR"

"Burada şu var, eğer Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi cumhurbaşkanlığı makamına dönük bir siyasi eleştirinin ötesinde nefret siyasetine ve aile kavramına, bireylerine yönük iftira ve nefret kampanyasına bu iş döndürülecekse, bunu hangi yapı döndürecekse, siyasi intiharı anlamına gelir."

"MUHTEMELEN FETÖ'CÜLER ALMIŞTIR ÇOK GİZLİ BELGE DİYE VERMİŞTİR"

"Bunların ellerine muhtemelen yine açık ve net söylüyorum, açık kaynaklardan, vergi dairelerinin açık kaynaklarından, o ülkelerin harcamalarını denetleyen açık kaynaklarından, muhtemelen FETÖ'cüler almıştır, bunlara 'çok gizli' belge diye vermiştir. Bu da çok önemli bir veriye ulaştım diyerekten arkasına önüne bakmadan şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da düşeceği duruma bir kere daha düşmüş olur"

AKP'li Çelik konuyla ilgili hukuki girişimlerin başlatılacağını da sözlerine ekledi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ HUKUKİ MÜCADELESİNİ VERECEKTİR"

Açıklamalar Çelik ile sınırlı kalmadı. Saray'dan da Kılıçdaroğlu'na yanıt geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da A haber'e katılarak şöyle dedi:

"Adı alınan Türgev de Ensar da bu ülkenin gençleri için yasal şekilde faaliyet gösteren kurumlardır. Bu kurumlar uluslararası alanda da faaliyet gösteren kurumlardır. Bu kurumlar elbette faaliyet gösterdiği ülkelerin kurallarına uygun hareket ediyorlar. Bu tür tehdit dili sadece muhalefetin çaresizliğini ortaya koymaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu zamana kadar bu türden yalan terörüne karşı çok ciddi hukuki mücadele vermiş ve bu anlamda ciddi yol almıştır. Cumhurbaşkanımız her anlamda hukuki mücadelesini verecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız mutlak suretle bu yaklaşımlara, iftiralara karşı güçlü bir hukuk mücadelesi ortaya koyacaktır".


"FETÖ'VARİ BİR SÖYLEM"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da yandaş televizyon kanalı A haber'de yaptığı açıklamada CHP liderinin söylemlerini "tamamıyla FETÖ'vari bir söylem" olarak değerlendirdi.