Kılıçdaroğlu ile Babacan görüştü... Kritik ziyaret sonrası açıklama!

Kılıçdaroğlu ile Babacan görüştü... Kritik ziyaret sonrası açıklama!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası iki lider basın açıklaması yaptı.

Erken seçim iddiaları sonrası Ankara'da siyasi hareket oldukça hız kazandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası iki lider basın açıklaması yaptı. 

Açıklamalardan satır başları;

Ali Babacan;

-Ülkemizde her alanda çok sayıda sorun var. Her alanda krizler çoğalıyor. Ülkeyi yönetenler artık çözüm üretme kapasitesi kalmadı. Ülkenin hakettiği yere gelmesi için büyük bir değişime ihtiyacı var. En önemlisi 'sistem'. Yani 'güçlendirilmiş parlamenter sistem'e geçiş.

-6 parti masasında yer aldığı üzerinde çalıştığı ve mutabakat oluşturduğu bir çalışma oldu tabii ki bu. Bu önemli bir başarıdır. 

-İlk seçimde yeni sisteme geçiş arasındaki yol haritasını konuştuk ve mutabık kaldık. Önümüzdeki süreçte adım adım bunun takibini yine yapacağız.

Kemal Kılıçdaroğlu:

-Verimli bir görüşme oldu. 6 siyasi partinin bir araya gelip yeni bir yol haritasına yol açması önemli bir çalışma. O konuda da bir araya gelip kamuoyuyla paylaşacağız. Türkiye'ye yeni bir ufuk açacağız.

-İktidar olduğumuzda geçiş sürecinin nasıl olması gerektiğiyle ilgili kendisinin fikirleri oldu. Son derece mantıklı. Yol haritasında da bütün siyasi partiler bir araya gelerek yapacağız.

Cumhuriyet tarihindeki en vahim olaydır

-Ekonomiyi ve diğer konuları da konuştuk. Enerji ve doğalgaz fiyatları, getirdiği maliyetler görüşüldü. Bazı sanayi kuruluşlarında doğalgazın kesilmesi üretimin aksamasına neden oldu. Cumhuriyet tarihindeki en vahim olaydır bu. Hiçbir öngörülerinin de olmadığını ortaya koyuyor.

Babacan: Doğalgaz rezervleri de tüketilmiş

-Devleti yöneten kişi doğalgaz kesilirse kışın ne olacak diye düşünmüyor. Bu Türkiye'nin yönetilmediğini gösteriyor. Merkez Bankasının rezervleri tüketilmemiş ,doğalgaz rezervleri de tüketilmiş.

Soru-Cevap

Doğalgaz kesintilerinin nedeni?

Kılıçdaroğlu: İran'ın yaptığı açıklamaya inanmak zorundayız. Sorun depolar doldurulmamış. Fatura sanayiciye çıkıyor. 3 ay boyunca size doğalgaz vermeyeceğiz diyor.

Babacan: Doğalgaz depoları varken tam kapasiteyle kullanılmamış olması affedilir değil. Depolar dolu olsun diye okadar yatırım yapıldı. Bu çok ciddi bir yönetim gafletidir.

6 muhalefet partisinin yaptığı çalışma nedir? Ne zaman açıklanacak?

Kılıçdaroğlu: Çalışmalar yeni sonuçlandı. 

Babacan: 6'lı komisyon çarşamba akşamı biraraya gelecek. Biz partisi olarak komisyonun kararına uyacağız.

Nebati'nin açıklamaları

Kılıçdaroğlu: Sayın Nebati aslında hepimizin bildiği gerçekleri söyledi. MB bağımsızlığı yok dedi. Yasası öyle demiyor Ama zaten Anayasa askında. Faizi sıfırlasınlar o zaman bütün sorun hallolur.

Babacan: Eş zamanlı olarak vatandaşın faizine ne oldu ona bakmak lazım. 7 puan arttı. Hükümetin yanlış zamanda yanlış iş yaptı. Bunu açıklaması lazım. Millet yüksek faturalar ödüyor. 84 milyon yanlış uygulamanın bedelini ödüyor. Vatandaşlarımız sabrediyor.

Babacan: Hukuk dışı çalışmaya alışmışlar. Anayasa Mahkemesi kararlarına uymuyorlar. Hukukun üstünlüğünü tanımıyorlar. Bugünkü hükümette hukuk değil, keyfilik işliyor.

RTÜK'ün kararları- 3.İttifak

Kılıçdaroğlu: Bir infaz kuruluna döndü. İktidarı eleştiren kararları cezalandırıyorlar. çifte standart uygulanıyor. Başındakinin bağımsız bir iradesi yok. 3. İttifak olabilir.

Babacan: Arıyorlar tehdit ediyorlar, ceza kesiyorlar. Sorunların konuşmanın yasak olduğu eleştirenler ceza yediği bir ülke hiçbir sorununu çözemez.  Her siyasi partinin hür kararıdır. Demokrasinin kararıdır. Bizim böyle bir kararımız yok.