Kılıçdaroğlu İzmir'den 'sandık' mesajı verdi

Kılıçdaroğlu İzmir'den 'sandık' mesajı verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Örnekköy’de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinin ikinci, üçüncü ve dördüncü etaplarında yıkım ile temel atma törenine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Örnekköy’de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinin ikinci, üçüncü ve dördüncü etaplarında yıkım ile temel atma törenine katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene CHP MYK ve PM üyeleri, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, belediye başkanları ve il ile ilçe yöneticileri ve Millet İttifakı paydaşı İYİ Parti’nin temsilcileri katıldı.

kk2-001.jpeg

LİDER’E MAHALLELERDEN PANKARTLAR!
Tören alanında Karşıyaka'da imar sorunu yaşayan Emlak Konutları Platformu üyeleri CHP Genel BaşkanıKemal Kemal Kılıçdaroğlu’ndan istekte bulundu. Kentsel dönüşüm, imar planları ve hak kayıpları üzerinden süreçte tepki göstermiş olan platform üyeleri pankart açtı. Atakent Mahallesi sakinlerinin açtığı pankartta, “Hakkımız olanı geri istiyoruz. Belediye başkanımızdan mağdur olmayacağımız biz çözüm bekliyoruz” denildi. Ayrıca, “Oy verdiğimiz başkanları mahallemize getiremedik siz gelin utansınlar” yazısı da dikkat çekti.

GENÇLER KAPTAN SİZ OLACAKSINIZ!
Sloganlar eşliğine kürsüye gelerek önemli mesajlar veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “İnanın gençler, inanın motorları maviliklere süreceğiz, kaptanı da siz olacaksınız. Neden gençler olacak? Önümüzde seçimler olacak, 6 milyon 300 bin genç ilk kez gelecek sandıkta oyunu kullanacak. Türkiye’nin kaderini gençler belirleyecek. Türkiye’ye barışı, gelişmeyi gençler getirecek. Umudumuz, güvencemiz gençlerdir. Her zaman her ortamda gençler başımızın tacıdır” sözleriyle konuşmasına başladı.  

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK PARTİ CHP’DİR!
“Türkiye’nin pek çok sorunu var, işçinin, emeklinin, esnafın sorunu var” diyerek devam eden Kılıçdaroğlu, “Türkiye bir sorunlar yumağı halinde. Bu buhrandan Türkiye’yi çıkarma görevi bizimdir. Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek parti CHP’dir. Biz hiç kimseyi dışlamıyoruz. Yaşam tarzından, inancından ötürü ötekileştirmiyoruz. Türkiye coğrafyasında herkesi kucaklıyoruz. Herkesin sorununa talibiz ve özeceğiz. Bu ülkede herkesi yüzü gülmeli, evine huzur inde dönebilmeli” dedi.

BÜTÜN YEREL YÖNETİMLERİMİZ OLAĞANÜSTÜ ÇALIŞIYORLAR
Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımız yerel seçimlerde Mart’ın sonu bahar olacak demişti ve yaptık. Şimdi ikinci büyük adımımız var. Yerel yönetimlerin gösterdiği performans sonrasında ikinci büyük adımı dostlarımızla beraber atacağız. Bu güzel ülkeye demokrasiyi, cumhuriyeti, özgürlüğü, kadın erkek arasında eşitliği getireceğiz. Bu güzel ülkede kadına şiddete son verdireceğiz. Birinci adımı belediyelerimiz atıyor. Bütün yerel yönetimlerimiz olağanüstü çalışıyorlar. Her bir belediye başkanımız gerçekten tarih yazıyor. Bizi suçladılar. Sakın CHP’li belediyelere oy vermeyin, gelirlerse yardımlar kesilir, hizmet üretemez dediler. Türkiye’nin bütün coğrafyasında görev alan başkanlarımız tüm baskılara rağmen tarih yazmaya devam ediyorlar. Bütün belediye başkanlarımızla gurur duyuyorum” açıklamasında bulundu.

İNSANLAR BURADA DAVUL ZURNAYLA EVLERİNİ YIKACAK
Kentsel dönüşüme değinen Kılıçdaroğlu, “Kentlerde yaşamak güzel bir şey… Kentte yaşayan insan kentle barışık bir ortamda yaşamak ister. Her insan mahalle kültürünün kaybolmamasını ister. İnsanların anıları vardır, onları yaşatmak ister. Kentsel dönüşüm yapılırken onların korunmasını ister. Belediye başkanlarımız bu ilkelere dikkat ediyorlar. Kent merkezinde olan rantı yüksek olan yerleri dönüştürüyorsanız ranttan önce oradaki insanların yararlanması lazım. O insanların hayatını memnun edecek şekilde dönüştürmemiz lazım. Burada da benzeri oluyor. Yeşil alanlar, okullar, sosyal donatı alanları göreceksiniz. Kentte yaşamanın tüm olanaklarından kardeşlerimiz yararlanmış olacak. Birçok yerde kentsel dönüşüm yapılıyor. Burada kentsel dönüşümden daire sahibi olanların başka bölgelere sürüldüğünü görmeyeceksiniz. Oradaki ranttan o insanların yararlandığını göreceksiniz. Bu süreçte güvenceyi sağlayan belediyeyi göreceksiniz. Vatandaş ve müteahhit asla karşı karşıya gelmeyecek. Arada büyükşehir olacak. İnsanlar davul zurnayla evlerini yıkacak ve güzelliklerle yeni evlerine taşınmış olacaklar. Bizim kentsel dönüşüm anlayışımız budur. Beton ormanları olmayacak. Ağaçları, kuşları göreceksiniz. Huzur içinde gezeceksiniz. Biz CHP’yiz. Biz insan için, insan odaklı çalışırız. İnsanları ayrıştırmayız, tüm insanları kucaklarız. Hangi coğrafyada olursa olsun insanların başımızın üstünde yeri var. Biz insanlara hizmet etmekten onur duyuyoruz. Bu hizmeti sizlerin ayağına getiren belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz. Kentler engelliler için de yaşanabilir olmalıdır. Belediye başkanlarımız bu konuya da dikkat ediyorlar. Kentlerde sadece bizler yokuz, bizi dışımızdaki canlılar da var. Bizim dışımızdaki canlılara da saygı göstermeliyiz. Belediye başkanlarımızın çalışma felsefesi bu” dedi.

2023’TE SEÇİM VAR DİYORLAR, BİZE GÜVENECEKSİNİZ, TÜRKİYE’Yİ DEĞİŞTİRECEĞİZ!
Kılıçdaroğlu, “2023’te seçim olacak diyorlar, daha erken diyorlar. Ne zaman olursa olsun önümüze sandık geldiğinde bu hizmetleri her vatandaşa götürmek için sizlerden destek istiyoruz. Huzuru, bereketi, barışı getireceğiz. Her evde bereket, huzur olacak. Bir ekonomi paketi açıkladılar, işsizliği çözeceğiz diye tek kelime yok. Üniversiteyi bitirmiş biri halde yakaladı beni, ‘işsizim burada çalışıyorum’ diyor. Hak ediyor mu? Bu tablo onun kusuru mu? Hayır. O çalıştı ve okudu. Niye işsiz? Birileri 3-4 maaş alırken bir kişi neden işsiz? O sorun sadece değil, o sorun çevresini de üzüyor. Bize güveneceksiniz. Bize güvenin! Biz Türkiye’yi değiştireceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Nerede olursa olsun bir insanımız yaşıyorsa devlet sosyal devlet olarak onun yanında olacak. Herkesin asgari bir gelir güvencesi olacak. Biz sosyal demokratız, biz vatandaşımız için çalışıyoruz” diye konuştu.  

DÖNÜŞÜMDE ‘YERİNDE’, ‘UZLAŞMACI’, ‘BİZİM GARANTİMİZDE’ OLMAK ÜZERE 3 TEMEL İLKEMİZ VAR!

tunc-soyer-001.jpeg
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’de örnek bir kentsel dönüşüm modeli uygulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrimizdeki riskli konut alanlarını, etaplar halinde güvenli hale getirmeye devam ediyor.  İzmir’de dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla; “dönüşümün uzlaşma esaslı olması”, “dönüşümün yerinde gerçekleştirilmesi” ve “dönüşümün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesi ve garantörlüğünde gerçekleşmesi” olmak üzere üç temel ilkemiz var.

Karşıyaka Örnekköy Mahallesi’nde 18 hektar, Karabağlar Uzundere Mahallesi’nde 32 hektar, Konak Ege ve Ballıkuyu Mahallesi’nde 55 hektar, Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahallesi’nde 122 hektar, Çiğli Güzeltepe Mahallesi’nde 21 hektar olmak üzere toplamda 248 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışması yürütüyoruz. Bu 6 bölgede şimdiye kadar; hak sahiplerinden 345 bin metrekare tapu devri aldık. Yaklaşık 1000 bağımsız bölümün anahtar teslimini yaparak mülkiyet tapusu ile hak sahiplerine teslim ettik. 2 bin 200 bağımsız birimin inşaatını başlattık.  İZBETON ile 1000 bağımsız birimin yapımı için protokol imzaladık. 1218 bağımsız birimin kat karşılığı ihalesini yaptık. Yaklaşık 4 bin 600 bağımsız bölümün de tüm uzlaşma, devir, tapu ve imar uygulamalarını tamamlayarak yapım ihalesine hazır hale getirdik.

Yaşadığımız deprem, en büyük önceliğimizin kentsel dönüşüm olduğunu bir kez daha gösterdi. Biz de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandırmak için İzmir Büyükşehir Belediyemizin şirketlerinin de ihalelere katılması için karar aldık. Büyükşehir Belediyemizin iştiraki İZBETON’un sürece dahil olmasıyla birlikte 2016 yılından bu yana kentsel dönüşümde yavaşlayan süreci hızlandırarak piyasada yaşanan tıkanıklığı aşmış olduk.

Bu çalışmaların bir parçası olarak bugün Örnekköy’de; ikinci, üçüncü ve dördüncü etaplarda konut ve işyerinden oluşan toplamda 1200 bağımsız birimin yapım işi için bir araya geldik. Bölge sakinlerinin tamamına yakını ile uzlaşıyı sağladık, sözleşmeleri yapıp tapularını aldık. Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı 18 hektarlık Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda etaplar halinde devam eden projemiz tamamlandığında; toplamda 3 bin 520 adet konut ve 338 adet iş yeri inşa etmiş olacağız.

Proje kapsamında bu alanda 4 bin 200 metrekare kapalı alanı olan iki katlı yeni pazar alanı, taşıtlar için yaklaşık 30 bin metrekare açık ve kapalı otopark alanları, 3 bin 500 metrekare kapalı alanı olan spor tesis binası ve sosyal alanlar yapılacak. Projeyle aynı zamanda bu alana, 68 bin metrekare yeşil alan ve 20 bin metrekare sosyal donatı alanı kazandırmış olacağız.

Bunun haricinde, Ege Mahallesi’nde de yıllardır mahallelinin ve İzmir halkının beklediği dönüşümü başlattık. Ege Mahallesi’nde 418 milyon, Örnekköy’de ise 520 milyon liraya mal olacak projelerle, sadece iki yıl içerisinde yaklaşık 1 milyar lira ihale bedeli olan kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatmış olmanın gururunu yaşıyorum.

Bu vesileyle bugün Örnekköy 2, 3 ve 4’üncü etaplarında başladığımız çalışmaların Örnekköy’de yaşayan hemşerilerimize ve tüm İzmir’e hayırlı olmasını diliyor; bu mutlu günde katılımıyla bizleri onurlandıran Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, tüm parti yöneticilerimize, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımıza yürekten şükranlarımı sunuyorum.