Kılıçdaroğlu-Kavcıoğlu görüşmesi

Kılıçdaroğlu-Kavcıoğlu görüşmesi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kavcıoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından Merkez Bankası önünde Erdoğan'a çağrı yaparak, "Lütfen Merkez Bankası'nın kurumsal kimliğine saygı göster ve faiz yükselir mi faiz düşer mi, bu konuda kararı liyakatli kişiler versin" dedi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kavcıoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından Merkez Bankası önünde Erdoğan'a çağrı yaparak, "Lütfen Merkez Bankası'nın kurumsal kimliğine saygı göster ve faiz yükselir mi faiz düşer mi, bu konuda kararı liyakatli kişiler versin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Banka'sına giderek Şahap Kavcıoğlu ile görüştü.Son günlerde doların önlenemeyen yükselişi ve fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi yönünde AKP'li Erdoğana çağrıda bulundu.

45 günde TL yüzde 10 değer kaybetmesini önemle vurgulayan Kılıçdaroğlu: ''Buradan Erdoğan'a açık ve net çağrı yapıyorum. Lütfen Merkez Bankası'nın kurumsal kimliğine saygı göster ve faiz yükselir mi faiz düşer mi, bu konuda kararı liyakatli kişiler versin.'' açıklamasında bulundu.

ZİYARETTEN SONRA AÇIKLAMA

Şahap Kavcıoğlu da Kılıçdaroğlu’nun ziyaretiyle ilgili bir açıklama yaptı:'' Merkez Bankası bu ülkenin en güzide kurumlarından birisidir. Merkez Bankasını  yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü ifade ettik.'' dedi

Öte yandan TL'nin döviz karşısındaki gerileyişi hızlanmış, dolar art arda tarihi rekorlar kırmaya başlamıştı. 9,24'ü gören dolar bu görüşme sonrası 9,20 bandında seyretti.