
Kılıçdaroğlu meclis toplantısında konuştu: "Veziri verip şahı kurtaramazsınız!"
Kemal Kılıçdaroğlu gündemdeki başlıkları değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu önce ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andı. Daha sonra da konuşmasına başladı. Kılıçdaroğlu konuşmasında; Berat Albayrak'ın istifası, 81 ilden gelen şikayetler, yeni kobi paketi, işsizlik, Müyesser Yıldız'ın beraati, toplatılan broşürler, Azerbaycan ve Ermenistan durumu, devlet yönetimi, dolar, Covıd-19 gibi konulara değindi.
İşte o konuşmadan satır başları:
"Bugün 10 Kasım. Büyük bir lideri, devlet adamını, bir eski komutanı, düşmanının bile saygı duyduğu değerli bir insanı sonsuzluğa uğurlayışımızın 82. yıldönümü."
"Atatürk, dünyanın mazlum ülkelerine örnek olmaya devam ediyor… Düşünceleriyle, mücadelesiyle, öngörüleriyle dünyada ender liderlerden biri, düşmanının dahi saygı gösterdiği bir isim… 82 yıldır Atatürk’ü unutmadık… Dünya da unutmadı."
" Cumhuriyeti kurarken, “Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” dedi. Bu tesadüfi bir cümle değil. Hiç kimse kendini öteki olarak görmesin diye bu sözü söyledi. Bizim mücadelemiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı mücadeleyi büyütmektir. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Kamuda liyakatin olduğu bir süreci başlatmak zorundayız. Biz onu rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz."
"Arpalık Aile Şirketi ve kıdem tazminatına ilişkin hazırladığımız broşürler toplatıldı. Ben Zekeriya Öz sadece İstanbul’da var sanıyordum, meğer Anadolu’da da varmış. Bu broşürlerde hakaret yok, içindeki tüm bilgiler doğru…"
" Bu broşürü toplatan hakim… Sen hakim falan değilsin açık ve net söylüyorum bunlar Saray’ın satılmış insanlarıdır. Emekli milletvekili olmuş, yetmiyor dört maaş alıyor. Bunu eleştirdik diye Cumhurbaşkanı’na hakaret diyorlar."
"Bu mahkeme kararların tamamının altında Erdoğan’ın imzası var. Devleti arpalığa dönüştüren Erdoğan’dır. Rüşvet alanları büyükelçi atayan, kişilere 4-beş yerden maaş aldıran da Erdoğan’dır."
"Gazeteci Müyesser Yıldız haksız yere 155 gün içeride tutuldu. Onu hapse atan yargı değil, devletin içerisindeki bazı organizasyonlar. İstedikleri kadar gözdağı versinler, benim bildiğim Müyesser Yıldız kalemini satmayan onurlu bir gazetecidir."
"Selahattin Demirtaş’ın, Osman Kavala’nın, Ayhan Bilgen’in, harp okulu öğrencilerinin, Ahmet Altan’ın da haksız yere içeride tutuldukları için doğru olmadığını ifade ediyoruz. Her düşünceye bu ülkede saygı olmalı, her düşünceye saygı gösterirsek çıkıp dünyaya haykırabiliriz bizim ülkemizde demokrasi var diye. Biz bunu istiyoruz! Hapisten çıktıktan sonra bizi alkışlasınlar, bize oy versinler diye değil; bizi özgürce eleştirebilsinler, onların üzerine baskı kurulmasın diye söylüyoruz bunları."
"Timur Selçuk. Bir besteciydi, yorumcuydu. Besteleri hâlâ kulaklarımızda. Adalet Yürüyüşü’nde müziğiyle bize eşlik etmişti. Ailesine, sevenlerine, sanat dünyasına başsağlığı diliyoruz."
"Berat Albayrak’ı en çok eleştirenlerden birisi de benim. Hazine’den sorumlu, ülke felaket durumda, kasa tamtakır ama ortalıkta pembe tabloyla kamuoyuna sunuş yapılıyor. Bu doğru değildi. Gerçekleri milletin bilmesi gerekiyordu.”
"Umarım Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki itilaf son bulur"
"Meğer Anadolu'da da Zekeriya Öz'ler varmış"
"Devleti arpalığa çevirirseniz kamuoyuna duyururuz."
"Ülkede bu kadar fakirlik varken bunu eleştirmeyecek miyiz?"
"Devleti arpalığa dönüştüren Erdoğan'dır"
"Korkudan dava açamıyor çünkü belgesini göstereceğiz"
"İntihar edenlerin tamamının ekonomik ve sosyal sorunları var"
"AKP'li kardeşlerim, vicdanınız bu tabloya evet diyor mu?"
"Arkadaşlarımız çalışıyor, yaralar hızla sarılıyor"
"Önümüzdeki süreçte kimse aç ve açıkta kalmayacak"
"Ülke yönetimi ciddiyet ister"
"Berat Albayrak'ı en çok eleştirenlerden birisi de benim"
"Gerçekleri milletin bilmesi gerekiyordu"
"Çözüm üretiyoruz. Sorun var, şöyle çözülür. Muhalefet çözüm üretmek zorunda değil"
"İktidarın basiretsizliğini görünce onlara da yol gösterdik"
"Ekonomik krizin başında bu iş böyle yürümez demiştik"
"Kendimizi ekonomik buhranın içinde bulduk"
"Eleştiriyi yaparken devletin de ne olduğunu bilmek gerek"
"Siyasi parti "Ben devletim" diyorsa sorunlar başlar. Tek adam rejimi bir kişinin "ben devletim" dediği bir rejimdir"
"Bakıyorsunuz sarayda, Akp'de, koşulsuz destekçisi Mhp'de sessizlik"
"Rtük kayıtlarına baktık, istifayı sadece 5 radyo kanalı ve televizyon duyurmuş"
"27 saat sonra açıklama yapıldı, ülke böyle yönetiliyor"
"Ülkeyi anonim şirket gibi yönetirseniz sonuç budur. Her anonim şirketin ordusu mu var?"
"Devlet bu insanların elinde bugünkü noktaya geldi"
"Kalemini satandan gazeteci olur mu? "
"Havuz medyasının ağzına bant çekilmiş, tek kelime edemiyorlar"
"İstifanın arkasındaki gerçekler ne, onu bilmiyoruz. Bu işin sorumlusu damat mı, hayır! Bu işin tek sorumlusu var, bir kişi: Erdoğan!"
"Damat- kayınpeder olayından ülke kurtuldu"
"Damadı feda ederek bundan kaçınamazsınız. Veziri verip şahı kurtaramazsınız"
"Bu at izi it izine karıştı ne demek! Sormak gerekiyor: Ne oldu da at izi it izine karıştı? "
"Milyonlarca işsizimiz var. Tüm vatandaşlar için çok karamsar bir tablo var"
"Bütün milletvekillerimiz 81 ile gittiler.Milletvekillerimiz herkesle görüştü"
"Dövizin ne olduğu belli değil."
"Sevgili Gümüşhaneliler, sizin oyunuzu çantada keklik gördüler"
"Türkiye'yi seviyoruz, insanlarımızı seviyoruz"
"Oyumuzun düşük olduğu illerde bile sorunları dile getiririz"
"Dünya'nın her yerinde Covıd-19 var ama bizim kadar perişan olan yok"
"Vatandaşların yüzde 90'ının önerilerimizden haberi yok"
"Bize çok konuşan adam lazım değil. Bizim gerçek bir devlet adamına ihtiyacımız var"
"Kısa dönemde kredilere vadelendirme getirilmeli"
"Kobilerin finansman seçenekleri genişletilmeli"
"Katma değeri yüksek ürün üretenlere özel kredi ve vergi teşviği sağlanmalı"
"İşvereni rahatalatıyorsanız, işçiyi de rahatlatacaksınız"
"Bütün organize sanayi bölgelerinde teknoloji liseleri kurulmalı"
"Doğu ve Güneydoğu'da yatırım teşvik edilmeli"
"Bilişim altyapısında bölgesel farklar giderilmeli"
"Düzenli vergi ödeyen kobiler zor zamanlarda ödüllendirilmeli"
"Kara listede yer alan kobiler bir defaya mahsus çıkarılmalı"
"Devletin vatandaşa hizmet eder hale gelmesi lazım"
"Devlet partinin organı olmaktan çıkarılmalıdır"
"Bağımsız kurumlar liyakatlı atamalarla güçlendirilmeli"
"Devlet yönetiminde liyakat, şeffaflık sağlanmalı"
"Biz bu önerileri bir kitapçık haline getireceğiz. Eksiğimiz varsa notunuzu alacaksınız. Bİz diğerleri gibi değiliz. Varsa bir yanlışımız söyleyeceksiniz"
"Bu millete sözüm var biz başaracağız!"
"Biz saraylarda oturma meraklısı değiliz"
"Önerilerimizin hiçbirini masa başında üretmedik"
"İş dünyasının bizi yakında izlemesini istiyoruz"
"Çok güçlü bir ekibimiz var, 81 ile gidecekler"
Detaylar birazdan....