Kılıçdaroğlu, sel felaketinden etkilenen yurttaşları ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de hafta içi rekor yağışlar sonrası yaşanan sel felaketinden etkilenen yurttaşları ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Moral çok önemli. Moralinizi bozmayın” diyerek bir kadın yurttaşı teskin etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de hafta içi rekor yağışlar sonrası yaşanan sel felaketinden etkilenen yurttaşları ziyaret etti. Bir yıllık yağışın yüzde 20’sinin bir gecede düştüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Belediyemiz gereken desteği verecektir, İzmir Büyükşehir Belediyesi yanınızda” dedi. Vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, “Moral çok önemli. Moralinizi bozmayın” diyerek bir kadın yurttaşı teskin etti.


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çiğli Tramvayı’nın temel atma töreni öncesinde İzmir’de bugün selden etkilenen esnafı ziyaret etti.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile 1 Şubat gecesi kentte yaşanan sel felaketinden etkilenen Güzelyalı esnafını ziyaret etti. Esnafa geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, İzmir'in yıllık yağışın yaklaşık yüzde 20'sini bir günde aldığını belirterek, "Bu büyük bir felaket. Başkanımız Tunç Soyer'den 2 bin 500 konut ve işyerinde hasar tespitinin yapıldığı bilgisini aldım. Belediyemiz gereken desteği verecektir. Büyükşehir Belediyesi yanınızda" dedi.


"EKONOMİ BERBATTI ÜSTÜNE BİR DE BU GELİNCE"
Bir kadın yurttaşın sohbet sırasında “Zaten ekonomi berbat üstüne bir de bu gelince çok kötü oldu” demesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Bütün esnafın maddi kayıpları giderilecek bu konuda hiç endişe etmeyin” diyerek kendisine moral verdi.


"SENİN DOĞDUĞUN GÜNÜ BİLİRİM"
Bir kadın da Tunç Soyer’e seslenerek “Ben senin doğduğun günü bilirim. Başkanım gelin şöyle üçümüz bir fotoğraf çekilelim” demesi üzerine Kılıçdaroğlu ve Soyer ile vatandaş fotoğraf çektirdi.
Tezgahının başında balıkçıyla da sohbet eden Kılıçdaroğlu, “Balıklar nereden?” demesi üzerine, “Egenin balıkları, yerli hamsiler” dedi.


“MORALİNİZİ BOZMAYIN”
Başka bir kadın esnaf da önce deprem şimdi sel yaşandığını belirtince Kılıçdaroğlu, “Moral çok önemli. Moralinizi bozmayın” diyerek kadını teskin etti.


VATANDAŞA YARDIM PAZARTESİ GÜNÜ İBB MECLİSİNDE
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Selden zarar gören hiçbir yurttaşımızı mağdur etmeyeceğiz, çaresiz bırakmayacağız. Pazartesi günü meclis kararının ardından nakit para yardımımız en kısa sürede başlayacak" diye konuştu. Sel nedeniyle evi su basan Meral Karaca isimli bir vatandaş İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür ederek, "15 dakika içinde belediye ekipleri yardıma geldi. Bir gün sonra bütün sokakları dolaştım. Her yer temizlenmiş, pırıl pırıldı" dedi.
Esnaf ziyaretinin ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Üçkuyular İskelesi'nden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayında hizmete aldığı Uğur Mumcu feribotuna bindi. Feribotta gazeteci-yazar Uğur Mumcu anısına hazırlanan anma köşesine karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, kaptan köşküne çıkarak kaptanın seyir defterini imzaladı.