
Kılıçdaroğlu 'unutmayın' diyerek seslendi: "Cumhurbaşkanlığını aldığımızda ilk yapacağımız iş..."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığını aldığımızda ilk yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesi’ni derhal yürürlüğe koymaktır." dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de; Balkan ve Rumeli Buluşması'nda konuştu.
Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"YOLUMUZA CUMHURİYETİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRMAK İÇİN DEVAM EDECEĞİZ"
"Bir şeyden emin olmanızı isterim. Beraber, birlikte, gönül gönüle bu güzel ülkeyi aydınlığa çıkaracağız; ikinci kez. Birinci kez aydınlığa çıkaranın kim olduğunu biliyorsunuz. Hemşehriniz Gazi Mustafa Kemal. 100 yıllık bir süreç geçti, 100 yıl. 100 yılın sonunda geldiğimiz nokta iç açıcı bir nokta değil. Şimdi ikinci yüzyıla hazırlanıyoruz. İkinci yüzyıl Gazi Mustafa Kemal'in öngördüğü çağdaş uygarlığı yakalamak, onu aşmak ve cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak için yolumuza devam edeceğiz. Yolumuza, cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak için devam edeceğiz."
"GÜCÜNÜ SARAYLARDAN DEĞİL HALKTAN ALMASI..."
"Unutmayın. O büyük kahraman. Dünyanın saygı duyduğu o büyük kahraman sizin içinizden çıkan bir kahraman. Anadolu'ya gelmesi, Kuvayı Milliye Hareketinin öncüsü olması, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması; gücünü saraylardan değil, gücünü doğrudan doğruya halktan alması, mandacılığı reddetmesi ve ‘benim iki büyük eserim vardır’ dediği Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Cumhuriyet Halk Partisi. Sizleri, Mustafa Kemal’in hemşerilerini Cumhuriyet Halk Partisi ile kucaklaşmaya davet ediyorum."
"DEMOKRASİYİ GETİRMEK İÇİN BERABER OLMAK ZORUNDAYIZ"
"Bize gelmenize ve bize katılmanıza davet ediyorum. Coğrafyanın neresinde yaşıyorsanız yaşayın. İzmir'de, Ankara'da, Bursa'da, Edirne'de, Tekirdağ’da, Çanakkale’de, Adana’da, Samsun’da; nerede olursanız olun. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için yine kucaklaşmak, yine beraber olmak, yine bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek için beraber olmak zorundayız, birlikte olmak zorundayız."
"İZMİR MARŞI'NI BERABER SÖYLEMEK ZORUNDAYIZ"
"Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Balkanlardaki soydaşlarımızla dostluğumuzu aynen sürdürüyoruz. Oradaki siyasal partilerle iç içeliğimizi sürdürüyoruz. İsten Bulgaristan'da olsun ister başka bir yerde olsun. Bizim köklerimizi bulunduğu bütün yerlerde, orada Cumhuriyet Halk Partili mutlaka vardır. Balkanların yüreğinde Balkanlar'ın kalbinde mutlaka Cumhuriyet Halk Partisi mutlaka Mustafa Kemal sevgisi vardır. O sevgiyi büyütmek hepimizin ortak görevidir. O nedenle, Balkanlar’dan gelip Anadolu'ya yerleşen bütün kardeşlerime çağrımdır. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracaksak bize katılın. Artık beraber bu yolu yürümek zorundayız. Türkiye'yi yeniden aydınlığa çıkarmak zorundayız. Beraber yürümek, İzmir Marşı’nı beraber söylemek zorundayız. Birlikte, gönül gönülle hareket etmek zorundayız. Bunu bilmenizi isterim."
"KADIN VE ERKEĞİN EŞİT OLMADIĞI BİR DÜZENİ KABUL ETMİYORUZ"
"Mustafa Kemal'in sadece bu coğrafyada etkisi yok. Gazi Mustafa Kemal bütün mazlum milletlerin önderi olmuştur, lideri olmuştur. Gazi Mustafa Kemal'in başlattığı İstiklal Savaşı’ndan sonra bütün mazlum milletlerin İstiklal Savaşı'nın başladığını görüyorsunuz. Biz Cumhuriyet’i kurduktan sonra bütün mazlum milletlerin de cumhuriyeti inşa ettiklerini görüyorsunuz. O nedenle aranızdan çıkan hemşehriniz, hemşehrimiz, kahramanımız, Milli Kurtuluş Savaşı’nın kahramanı Gazi Mustafa Kemal’e birlikte sahip çıkmak, onun ilkelerini büyütmek zorundayız. Onun ülkelerini büyüttüğümüz zaman asıl hedefe ulaşmış olacağız. Güçlü Türkiye, itibarlı Türkiye, saygın bir Türkiye, saygın bir demokrasi, herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye, üreten bir Türkiye, güçlü bir Türkiye. Kimsenin inancından, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmediği bir Türkiye. Kadın ve erkeğin eşit olduğu bir Türkiye. Türkiye'deki bütün kadınlara sözüm var. Buradaki kadınlara da sözüm var. Unutmayın, halkın iktidarı kurulduğunda Allah’ın izniyle cumhurbaşkanlığını aldığımızda ilk yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesi’ni derhal yürürlüğe koymaktır. Mustafa Kemal’in verdiği hedef çok basit: Çağdaş uygarlığı yakalamak ve onu aşmak. Kadın ve erkeğin eşit olmadığı, aralarında farkların olduğu bir düzeni asla kabul etmiyoruz."