Kılıçdaroğlu ve 7 CHP’li vekilinin dokunulmazlık fezlekesi TBMM’ye geldi

Kılıçdaroğlu ve 7 CHP’li vekilinin dokunulmazlık fezlekesi TBMM’ye geldi

Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu 8’i CHP’li, 2’si HDP’li toplam 10 Milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebinin bulunduğu fezlekeler TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu 8’i CHP’li, 2’si HDP’li toplam 10 Milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebinin bulunduğu fezlekeler TBMM Başkanlığı’na sunuldu. TBMM Başkanlığı’nın gönderilen fezlekeleri Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale ettiği öğrenildi.

TBMM’ye fezlekeleri gelen Milletvekillerinin; CHP'den İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül olduğu bildirildi.

Bu yeni 10 dokunulmazlık dosyası ile birlikte Meclis’teki dosya sayısı da bin 300'e yükselmiş oldu. Halen CHP'li milletvekilleri hakkında 248, İYİ Parti'liler hakkında 12, HDP'liler hakkında 913, DBP'liler hakkında 56, DP'liler hakkında 6, TİP'liler hakkında 9, Yenilik Partisi'nin 1, bağımsız milletvekilleri hakkında 33, MHP'liler hakkında 2 ve AKP'li milletvekilleri hakkında 14 dokunulmazlığın kaldırılması talebini oluşturan fezlekeler bulunuyor.