Kılıçdaroğlu'ndan 5 şirkete gözdağı: "Tamamını kamulaştıracağım!"

Kılıçdaroğlu'ndan 5 şirkete gözdağı: "Tamamını kamulaştıracağım!"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce ziyaretinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Düzce'de temaslarına devam etti. CHP lideri esnaf ziyaretlerinin ardından kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları işle bir araya geldi.

Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşması'nda konuşma yapan ve kamyoncu esnafının ödediği vergilerden bahseden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Artı üstüne yoldan, köprüden geçerken ödediğiniz paralar. Ben onları da çok iyi biliyorum. Bütün kamyoncu esnafına söz veriyorum; o yollar, köprüler, büyük paralar falan filan, bunların tamamını düzelteceğiz. Böyle bir rezalet olmaz. Avro bazında ya da dolar bazında veriyorsun ihaleyi, kur garantisi veriyorsun. Devlet, Hazine garanti veriyor. 100 liraya yapılacak iş, 500 liraya yapılıyor. Maliyet kime çıkıyor? Size çıkıyor, bana çıkıyor, esnafa çıkıyor, herkese çıkıyor. Sonuçta bu parayı biz ödüyoruz, siz ödüyorsunuz. O yollar, köprüler; kamu özel iş birliği, yap-işlet-devret, bunların tamamını kamulaştıracağım. Rahmetli Turgut Özal'ın yaptığı Boğaziçi Köprüsü'nden geçen ne ödüyorsa aynısını ödeyeceksiniz. Bunu sadece kamyon şoförleri için yapmıyorum, bunu Türkiye için yapıyorum."

"SURİYELİLERİ ÖZGÜR İRADELERİ İLE GÖNDERECEĞİZ"

Mülteci krizine de değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Suriyeli kardeşlerimizin kendi ülkelerine gitmeleri lazım. Irkçılık yapmayacağız. Bu milletin alnına ırkçılık lekesini sürdürmeyeceğiz. Onları özgür iradeleri ile göndereceğiz" şeklinde konuştu.

"ALTIMIZ İNSAN HAKLARI KONUSUNDA AYNI ŞEYLERİ DÜŞÜNÜYORUZ"

İktidarın altılı masa eleştirilerine ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, "Bize bazen 'Altı benzemez' diyorlar" denildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Evet, 6 ayrı partiyiz. Ama altımız insan hakları konusunda aynı şeyi düşünüyor, sosyal devlet konusunda aynı şeyi düşünüyoruz, demokrasi konusunda aynı şeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandıç.