Kılıçdaroğlu'ndan Mehmet Siyam Kesimoğlu açıklaması: "Mutluyum!"

Kılıçdaroğlu'ndan Mehmet Siyam Kesimoğlu açıklaması: "Mutluyum!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,2019’da yapılan yerel seçimlerde aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek seçimlere bağımsız olarak giren ancak dün geri dönen Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu hakkında görüşlerini dile getirdi.

2019’da yapılan yerel seçimlerde aday gösterilmeyen ve partisinden istifa ederek seçimleri bağımsız olarak kazanan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu CHP'ye geri döndü. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP'nin dün TBMM'de yapılan grup toplantısına parti rozeti ile katılarak dönüşünü resmileştirdiği öğrenildi.
 
Kılıçdaroğlu, yerel televizyon kanalı Ben TV'ye yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu açıkladı:

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:


"Zaten çok yabancımız değildi, malum aileden biri. Arada biraz ayrıldı ama şimdi geldi birlikteyiz, kendisini CHP'nin çatısı altında görmekten mutluyum. Kırklarelililer de mutlu, onlar da destek verdi ikinci kez seçti. Dolayısıyla biz bir anlamda Kırklareli'nin talebini yerine getirmiş olduk."

Kesimoğlu, 2019 yerel seçimlerinde CHP tarafından aday gösterilmeyince partisinden istifa etmiş ve bağımsız olarak girdiği seçimi 17 bin oy ve yüzde 37.4 oran ile kazanmıştı.

CHP'nin adayı Tuna Soykan ise 9 bin oy alıp, yüzde 21 oranında kalmıştı. CHP son yerel seçimlerde 11 Büyükşehir, 10 il ve 191 ilçe belediyesi kazandı.
 
Kesimoğlu'nun katılımı ile CHP'nin il belediyesi sayısı 11'e yükseldi.