Kim bu Hatay'a yardım eden Afrika Prensi?

Kim bu Hatay'a yardım eden Afrika Prensi?

Afrika Prensi olarak tanıtılan Freedom Jacob Ceasar'ın depremin yıktığı Hatay'a yardımda bulunduğu belirtilerek kendisine teşekkür edilmesi sosyal medyada gündem oldu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın, Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıma uğrattığı Hatay'a yönelik yardımda bulunduğu belirtilen ve Afrika Prensi olarak tanıtılan kişiye teşekkür etmesi dikkat çekti.

ekran-goruntusu-2023-02-20-180644.png

AFRİKA PRENSİ FREEDOM JACOB CEASAR

Savaş Twitter'daki paylaşımında, "Dünyanın her yerinden desteği yanımızda görmek bizleri umutlandırıyor. Afrika Prensi Freedom Jacob Ceasar'a yaşadığımız deprem felaketi sonrası şehrimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

ekran-goruntusu-2023-02-20-181025.png

Peki, Hatay'a yardım eden Afrika Prensi kim?

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın 16 Şubat 2023 tarihinde yaptığı paylaşımda yer alan üniformalı kişinin “Afrika prensi” olduğu iddiası birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından eleştirildi ve yanlış anlaşıldı. Paylaşım 1.200’ün üzerinde beğeni toplarken, yorumlarda fotoğraftaki kişinin kim olduğu ve “Afrika prensi” ifadesinin ne anlama geldiği konusunda tartışmalar yer aldı. 

Afrika kıtasındaki ülkelerin prensleri bulunabilir ancak Afrika kıtasının tamamını kapsayan “Afrika prensi” olarak nitelendiren bir ünvan yok. Paylaşımda üniforma giymiş kişi, bir prens değil. Freedom Jacob Caesar olarak da bilinen Nana Kwame Bediako, Ganalı bir girişimci, emlak kralı ve hayırsever olarak biliniyor. Freedom Jacob Ceasar, Lütfü Savaş’ın kendisiyle ilgili paylaşımını da retweet’lemiş. “Prince of Africa” ifadesi, Jacob Caesar’ın bir prens olduğunu ifade etmiyor. Bu ifadeyi Caesar, kendisi için sosyal medya hesaplarında bir nevi lakap olarak kullanıyor. 

ekran-goruntusu-2023-02-20-181048.png

PRENS DEĞİL

Kendisine ait internet sitesinde de kendisinden ““Prince of Africa” Freedom” olarak bahsedilmiş. Instagram ve Twitter profilinin açıklama kısmında da “The people’s prince” ifadeleri yer alıyor. Ancak Freedom Jacob Caesar bu ifadeleri kendisi için kullanıyor ve bu lakaplar büyük ihtimalle yaptığı hayırsever yardımlar sebebiyle kullanılıyor. Ancak belirtildiği üzere Caesar, bir prens değil. 

ekran-goruntusu-2023-02-20-181103.png

"AFRİKA PRENSİ" SADECE BİR LAKAP

Bir Twitter hesabı tarafından yapılan paylaşımda yer alan fotoğraftaki üniformalı kişinin “Afrika prensi” olduğu iddiası yanlış. Afrika kıtasındaki ülkelerin prensleri bulunabilir ancak Afrika kıtasının tamamını kapsayan “Afrika prensi” olarak nitelendiren bir ünvan yok. Paylaşımda yer alan kişi ise bir prens değil, Freedom Jacob Caesar olarak da bilinen Nana Kwame Bediako, Ganalı bir iş adamı ve hayırsever. Caesar’ın sosyal medya hesaplarında kullanılan “The Prince of Arica” ifadeleri kendisinin kullandığı lakap niteliğinde.