Kırmızı kategorideki o il için ‘cumartesi’ kararı verildi

Kırmızı kategorideki o il için ‘cumartesi’ kararı verildi

Koronavirüs risk haritasına göre çok yüksek riskli iller arasında olan Samsun’daki Akdağ Kayak Merkezi’ne cumartesi günü günübirlik ziyaretçi alınmamasına karar verildiği açıklandı.

Ladik Kaymakamı Adem Eser başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisinde, kayak tesislerinde koronavirüs salgını ile ilgili olarak alınması gereken tedbirler görüşüldü. Bu kapsamda 6 Mart Cumartesi günü ilçedeki kayak tesislerine rezervasyonlu müşteriler hariç olmak üzere ziyaretçi kabul edilmemesi kararlaştırılan toplantıda, şu kararlar alındı:

“Kolluk kuvvetleri tarafından rezervasyonlu müşteriler hariç kayak tesislerine gelen müşterilerin ulaşımı engellenecek. Kayak otelleri ve tesisleri, Covid-19 tedbirlerine uyulması ile ilgili Kaymakamlığımız tarafından oluşturulan salgın denetim ekipleri ve kolluk görevlileri marifetiyle düzenli olarak denetime tabi tutulacak.


 
Belirlenen esaslara aykırı uygulama yaptığı veya eğlence yeri şeklinde faaliyette bulunduğu tespit edilen otel ve konaklama tesislerine Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve Turizmi Teşvik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecek. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin ise Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında adli işlemler başlatılacak.”