Kız kaçırmaya geldiler kundakçı diye linç yediler

Kız kaçırmaya geldiler kundakçı diye linç yediler

Ülke genelinde 9 gündür süren orman yangınlarının ardından vatandaşlar orman nöbeti tutuyor. Aydın'da orman yoluna giren yabancı plakalı bir otomobilin içindeki iki kişinin kundakçı diye linç edildiği öğrenildi.

Antalya, Muğla ve Aydın'da meydana gelen orman yangınları nedeniyle köylerde yaşayan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla nöbet sistemi oluşturdular. Belli noktalarda nöbet tutmaya başlayan vatandaşlar yetkililerin onca uyarılarına rağmen silahlarla yol kesip kimlik kontrolü yapınca bazı olumsuz durumlara davetiye çıkardılar.

Bunun bir örneği de dün gece Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı kırsal Emirdoğan Mahallesi'nde meydana geldi.  Yabancı plakalı bir otomobilin köye girmesi üzerine durumdan şüphelenen köylüler aracı uzaktan izlemeye başladı.

BİR ANDA SALDIRIYA UĞRADILAR

Aracın orman yoluna girmesi üzerine durumdan şüphelenen köyün gençleri kundakçı olduğundan şüphelendikleri yabancı şahısları taşıyan otomobilin önünü keserek sorgulamadan sopa, taş ve küreklerle saldırdı. Araç ve araçtaki şahıslar bir anda onlarca kişinin saldırısına uğrarken, bölgeye jandarmanın gelmesi ile köylüler sakinleştirilebildi.

KIZ KAÇIRMAYA GELMİŞLER

Orman kundakçısı sanılarak linç edilen iki kişi jandarma tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Şahısların kız kaçırmak için Bursa'dan Aydın'a geldikleri öğrenildi.

Şüphelilerin cep telefonlarında yapılan incelemede Efeler'e bağlı kırsal Emirdoğan köyünde kaçırmak istedikleri kızla mesajlaşmaların olduğu herhangi bir terör bağlantılarının bulunmadığı ancak hırsızlık ve uyuşturucundan çok sayıda sabıkalarının olduğu öğrenildi.

Tedavileri devam eden şahısların tedavi süreci sona erdikten sonra gözaltına alınıp sorgulanacağı belirtildi.