Kız Kulesi ne zaman açılacak? Bakan Ersoy tarih verdi

Kız Kulesi ne zaman açılacak? Bakan Ersoy tarih verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy restorasyonu yapılan Kız Kulesi'ni inceledi. Restorasyonun açılış tarihi hakkında bilgi veren Bakan Ersoy restorasyonla ilgili gelişmeleri aktardı.

İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi'nin restorasyonuyla ilgili incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hedeflerinin 2023 yılı mart ayına kadar Kız Kulesi'ni ziyaretçi ile buluşturmak olduğunu ifade etti. Bakan Ersoy, "Beton ve inşaat demiri kullandığınız zaman yapının yükünü inanılmaz derecede artırıyorsunuz. Müdahale edinilmesi kaçınılmazdı. 80 yıldır kimsenin cesaret etmediği bir şeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmaya karar verdi. Bir kule müze formatı kazandırdık. İstanbulluların uzaktan seyrettiği bir yapıydı şimdi içeriden İstanbul'u seyrettikleri bir yapı haline getirilecek" dedi.  

AÇILIŞ HEDEFİ MART 2023 

Bakan Ersoy, "İnşallah yılsonuna doğru bütün bu çalışmaları burada tamamlayacağız. Ocak şubat gibi, hava müsait değil ama hedefimiz mart ayına kadar burayı tekrar ziyaret edilebilecek hale getirip 2023 başında başta Türk halkı olmak üzere dünyaya burayı tekrar sergilemek" diye konuştu.