Kızılay'dan yardım eti açıklaması: İftira!

Kızılay'dan yardım eti açıklaması: İftira!

Kızılay “Kızılay'ın etleri, AK Partili vekilin otelinden çıktı!” başlıklı habere ilişkin bir açıklama yaptı. Kızılay'ın açıklamasındaki ifadeler dikkat çekti.

Kızılay'ın yoksullar için hazırladığı etlerin, AK Partili vekil ile Kızılay Şube Başkanı olan kardeşinin otelinden çıktığı görüntüler üzerine Kızılay'dan açıklama geldi.

Kızılay'ın açıklamasında olayın iftira olduğu ileri sürüldü, ancak denetimin de henüz yapılmadığı belirtildi.

Kızılay'ın denetim yapılmadan olayı 'iftira' olarak nitelemesi dikkat çekti.

Kızılay'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
“Türk Kızılay olarak bir yandan zora düşen insanlarımızın yaralarını sarmaya devam ederken, diğer yandan belli çevrelerin siyasi amaçlar uğruna kurumumuzu yıpratmaya yönelik iftiralarına maruz kalıyoruz.

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar’ın kardeşine ait otelde Türk Kızılay’ın etlerinin görüntülenmesi olayıyla ilgili açıklama Cemal Taşar tarafından yapılmış ve olayın bir komplo olduğu belirtilmiştir. Aynı şekilde iddiaya konu olan Kızılay Bitlis Tatvan Şube Başkanı Battal Taşar da çeşitli mecralarda iddiaları yalanlamıştır.

Söz konusu iddiaları araştırmak üzere denetim ekiplerimiz bölgeye gönderilmiştir. Türk Kızılay ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere bizlere emanet ettiği bağışların başka şekillerde kullanılmasına asla müsaade etmedik ve etmeyeceğiz. Denetim ekibimizin bölgede yapacağı incelemenin ardından konuyla ilgili tekrar bir açıklama yapılacak ve denetimlerimizin sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır.”