Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu tartışmalara son noktayı koydu! Hangi partiden ve nereden aday olacak?

Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu tartışmalara son noktayı koydu! Hangi partiden ve nereden aday olacak?

Komünist Başkan lakabıyla tanınan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu hakkındaki iddialara ilişkin yanıt verdi.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun tekrar Tunceli'den aday olmayacağı ve başka bir ilde aday gösterileceği öne sürüldü. Başka bir ilin dışında farklı bir partiden de aday gösterilebileceği iddia edilen 'Komünist Başkan' Maçoğlu, tüm bu iddialara yanıt verdi.

1672656446fatih-mehmet-macoglu-001.jpg

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Tunceli dışında başka bir ilden aday olabileceği ya da bir başka partiden aday gösterilebileceği öne sürüldü. Halk TV'de Gözde Şeker'in sunduğu 'Söz Sende' programına konuk olan Maçoğlu, bu iddialara cevap verdi. Gazeteci Barış Terkoğlu'nun sorularını yanıtlayan Maçoğlu, şunları söyledi:

"GENEL BAKIŞ TKP İLE DEVAM ETME YÖNÜNDE"

"Kurumumuzun genel bakışı mevcut TKP ile devam etme yönünde. Başka bir tartışma sürmüyor. Tabii ittifak sonrasında, ittifaklar devam edecek mi ya da ayrışmalar olacak mı bilmiyoruz ama şu an iyi gidiyor. Zaman zaman bazı bölgelerle ilgili tartışmalar olsa da iyi gidiyor.

dersim2-gfx1-cover-uaaq-cover-001.jpg

"MEVCUT PARTİDE DEVAM EDECEĞİM"

Bu soruyla ilgili en azından mevcut partide devam edeceğim. Bunun tartışması olmadı, onu söyleyeyim. İttifaklarda bir ayrışma olmazsa mevcut durumla devam edeceğiz. Onun dışında bir tartışma olmadı. Sıcak ilişkiler kuruyoruz. Birçok sosyalist sol ve demokratik kurumla ilişkileri iyi tutuyoruz.

"BUNU BURJUVA SİYASETİNE BIRAKAMAYIZ"

Yoksulluğun bu kadar insanı zor duruma soktuğu, eğitimden sağlığa, sağlıktan doğaya, doğadan yaşam koşullarına ve barınmaya kadar bu kadar sorun yaşadığı bir dönemde sosyalistlerin, aydınların, vicdanlı insanların artık bu süreçte somut sorumluluk alması gerekiyor. Gün geldiğinde bizim olmamamız gerekiyorsa olmamalıyız. Ülkenin genel gidişi gerçekten hepimizi kaygılandırıyor. Özgürlükler, demokrasi birçok tartışma yürütüyoruz. Hepimiz için kaygı verici bir şey. Siyaset ayırmaksızın, saydığım kriterler doğrultusunda herkesin bir sorumluluk üstlenmesi lazım. Bugün bunu burjuva siyasetine bırakamayız. Sosyalistler sorumluluk almak zorunda, bu bir zorunluluk. O partiden mi, bu partiden mi değil."

halk-tv-konugu-fatih-mehmet-macoglu-kimdir-fatih-15353046-9926-amp-001.jpg

"VALLA BEN DE BİLMİYORUM"

Terkoğlu'nun, 'Kadıköy, Beşiktaş, Marmaris, Kuşadası, Didim'den aday olacağına' yönelik iddiaları sorduğu Maçoğlu, şunları söyledi:

"Bazı arkadaşlar bunu sorduğunda 'valla ben de bilmiyorum' diyorum. Ben son iki yıldır her ay bir ilde belediye başkan adayı oluyorum. Belki beni görmek istedikleri yerle ilgili bir tartışma olabilir. Şunu söylemek isterim, kolektif, bu ülkenin tüm il ve ilçelerinde, belediye başkanlıklarında bir kaygısı yok, bütün belediyeleri yönetebilecek kabiliyette, bütün belediyeleri ilerletebilecek kabiliyette. Bu meseleleri seçimdeki oy oranıyla ölçseler de pratik meseleleri analiz edebilecek, onu yönetebilecek çok donanımlı bir sosyalist siyaset var bu ülkede."