Konuralp: "Basın özgürlüğü ihlali ve sansür hamlesi" RTÜK'ten KRT, TELE1, Halk TV ve Flash Haber' ceza yağdı

Konuralp: "Basın özgürlüğü ihlali ve sansür hamlesi" RTÜK'ten KRT, TELE1, Halk TV ve Flash Haber' ceza yağdı

RTÜK Üst Kurul Üyesi Okan Konuralp, KRT, TELE1, Halk TV ve Flash Haber'e RTÜK tarafından ceza verildiğini açıkladı.

RTÜK, KRT, TELE1, Halk TV ve Flash Haber'e para cezası verdi.

RTÜK Üst Kurul Üyesi Okan Konuralp sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla  KRT, TELE1, Halk TV ve Flash Haber'e RTÜK tarafından ceza verildiğini paylaştı.

KONURALP'TEN RTÜK'E TEPKİ: GARABETTİR

Konuralp şu ifadeleri kullandı:

"RTÜK, Özgür Özel ve Ahmet Şık’ın Gezi Davası’na ilişkin sözlerini canlı yayınlayan KRT, TELE1, Halk TV ve Flash Haber’e para cezası verdi.  Oysa Özgür Özel ve Ahmet Şık‘ın değerlendirmeleri, ifade özgürlüğü ile yasama sorumsuzluğunun güvencesi altındadır. Milletvekilleri açısından bu yönüyle ihlal yaratan karar, TV’ler açısından da basın özgürlüğü ihlali ve sansür hamlesidir. Uzman raporlarında, mevcut iktidarın ve mahkeme heyetinin itibarının zedelendiği iddiasının da bulunması ayrı bir garabettir.

"KARARLAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINMIŞTIR"

RTÜK’ün aldığı kararlara atfen anımsatmak isterim ki O. Kavala, M. Yapıcı, Ç. Mater, A.H. Altınay, M. Özerden, T. Kahraman, C. Atalay ve Y.A. Emekçi’nin itibarlı özgürlükleri yakındır. Çünkü demokrasi kazanacak; şüphemiz olmasın! Son not: Kararlar oy çokluğuyla alınmıştır."