Konya'daki "Hayvan Rehabilitasyon Merkezi"nde skandallar bitmiyor! Poşette taşınan kediler...

Konya'daki "Hayvan Rehabilitasyon Merkezi"nde skandallar bitmiyor! Poşette taşınan kediler...

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan köpek katliamının ardından bu kez de kedilerin poşette taşındığı görüldü. Duruma hayvanseverler müdahale etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde, 10 gün önce görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne yol açtığı görüntülerle ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Murat Bacak ve köpeği sürükleyerek götüren Sefa Çakmak çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Bir ev Hayvanına veya Evcil Hayvana İşkence Etme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AVUKATLAR O CANİYİ SAVUNMAK İSTEMEDİ

Bu arada, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden görüntülerde köpeğin başına kürekle vuran Murat B. ile köpeği sürükleyerek götüren Sefa Ç.’yi Konya Barosu avukatlarının savunmak istemediği öğrenildi. Avukatların CMK sistemini kapatarak avukat atamasını engelledikleri öne sürüldü.

POŞETTE TAŞINAN KEDİLERİ HAYVANSEVERLER KURTARDI

Öte yandan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde poşette taşınan kedilerin de olduğu görüldü. Bunun üzerine Rehabilitasyon Merkezi önünde bir grup hayvansever, poşette taşınan kedileri araçtan indirerek kurtardı. 

Barınağın önündeki bir aracın bagajından çıkan kedilerin görüntüsünün de yer aldığı video sosyal medyada paylaşıldı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de yaşanan vahşet görüntülerine ilişkin açıklama yaparak şöyle dedi:

"ZULÜMLERE ASLA MÜSAMAHA GÖSTERMEYİZ"

"Bütün canlılar aynı evrenin parçasıyız. Konya’da hayvanlara karşı sergilenen vahşi tutum, hepimizin vicdanını yaraladı ve derinden üzdü. Bütün canlıların ortak kaderi paylaştığına inanan bir değerler sistemine sahibiz. Hayvanlara yapılan zulümlere asla müsamaha göstermeyiz..."

"BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTIR"

"Konya’daki kahredici görüntülerin ardından Valiliğimiz ve Belediyemiz hemen müdahale etmiştir. İlgili kişiler görevden alınmıştır. Başsavcılık soruşturma başlatmıştır."