Köpük partileri iyi gelmiş: Turizm bölgelerinde vaka artışı yok

Köpük partileri iyi gelmiş: Turizm bölgelerinde vaka artışı yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, köpük partilerinin yapıldığı, yasakların hiçe sayıldığı, en çok vakanın görüldüğü ülkelerden biri olan Rusya'dan yüz binlerce turistin geldiği, turizm bölgelerinde ciddi bir vaka artışı olmadığını ileri sürdü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ege Bölgesi'nde 6 ilin yeni tipi Koronavirüs (Covid-19) salgına ilişkin son durumunu değerlendirirken, "Özellikle turizm bölgelerimizde çok yoğun insan hareketliliğinin olduğunu biliyoruz. Son dönemde 11 milyona yakın turistin geldiğini biliyoruz. Bu illerimizde ciddi bir vaka artışının olmadığını görüyoruz" dedi.

Yer yer vaka artışının arttığını kaydeden Koca, Türkiye geneli yatak doluluk oranının yüzde 48,5, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 66, solunum cihazı doluluk oranının yüzde 33 olduğu bilgilerini paylaşırken, "Genel anlamda bir sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz" ifadesini kullandı.

Bakan Koca, İzmir'de bölgedeki 6 ilin sağlık yöneticileriyle bir araya gelerek salgındaki son durumu değerlendirdi. Sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Koca, "Yatak, cihaz ve malzeme takviyesi yaparak kapasite artırımı sağladık. Bazı tedbirlerin, hasta sayısını azaltmadaki rolünü yakından gördük. Bu gibi tedbirleri yurt çapında uygulamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.