Korkunç hatayı Mansur Yavaş düzeltti, o memura soruşturma açıldı

Korkunç hatayı Mansur Yavaş düzeltti, o memura soruşturma açıldı

Oğlunun yanına defnedilmek istenen şehit annesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bir memurun 30 bin TL alması üzerine Başkan Mansur Yavaş devreye girdi ve aynı gün para aileye iade edildi; memur hakkında da soruşturma açıldı

Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen 2015 yılındaki saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan'ın annesi Aynur Ertan, önceki gün Ankara'da hayatını kaybetti. Annenin vasiyeti üzerine naaşı, şehit oğlu Erdem Ertan'ın yanına defnedilmek istendi. Defin işlemi için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan bir memur, aileden makbuz karşılığında 30 bin lira aldı.

Konu sosyal medyaya yansıyınca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş devreye girdi ve aileden alınan 30 bin TL aynı gün iade edildi. ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, olayla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklayı yaptı:

- Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “şehit annesini defin için 30 Bin TL istediler” paylaşımları üzerine konu hemen yönetimimiz tarafından incelenmiştir.

- İnceleme sonucunda bu durumun bir personelin dikkatsizliği ve sorumsuzluğu nedeniyle yaşandığı belirlenmiştir.

- Vefat eden şehit annemizin ailesine, ödenen ücretin özür dilenerek iade edilme işlemi yine ivedilikle tamamlanmıştır.

- Sorumlu olan personel hakkında idari inceleme başlatılmıştır.

- Şehit ailemiz ise yazılanların hiçbirinin kendileriyle ilgisi olmadığını bildirmiştir.

- Şehit ailemizle bu aksaklığı ivedi bir şekilde çözüme kavuşturmuşken, milletimizin ortak ve hassas değeri olan bir konudan bile ısrarla politik çıkarım yapmak isteyen çevrelerin beyhude çabalarına yine bu değer ve hassasiyet nedeniyle cevap vermeyeceğimizi önemle belirtiyoruz.

- Düşüncemiz açık ve nettir: Aziz şehitlerimiz bizim en kıymetlilerimizdir; aileleri ise milletimize ve bizlere emanettir.

- Bu vesile ile şehit annemize bir kez daha Allah’tan rahmet; şehit ailemize, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

(ciddigazete)