KPSS'ye başvurmak için son gün... 2022 KPSS başvurusu ne zaman?

KPSS'ye başvurmak için son gün... 2022 KPSS başvurusu ne zaman?

2022 KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim başvuru tarihleri belli oldu. Peki KPSS'ye başvuru tarihleri ne zaman?

KPSS başvuru tarihleri belli oldu... KPSS lisans başvuruları 24 Mayıs'ta başlayacak ve 6 Haziran'a kadar başvurulara sürecek. KPSS ön lisans başvuruları ise 3 Ağustos'ta başlayayarak, 15 Ağustos tarihinde son bulacak. KPSS ortaöğretim başvuruları da 1 Eylül tarihinde başlayıp, 13 Eylül'de bitecek.

İLK SINAV TEMMUZ'DA

KPSS lisansta genel yetenek-genel kültür sınavı 31 Temmuz’da yapılacak. Alan bilgisi de 6 Ağustos ve 7 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 14 Ağustos tarihinde yapılacak.

KPSS ön lisans oturumunun tarihi ise 2 Ekim olarak belirlenirken, KPSS ortaöğretim oturumu 6 Kasım’da düzenlenecek. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) ise 27 Kasım tarihinde yapılacak. 

KPSS BAŞVURU FİYATLARI NE KADAR?

ÖSYM'nin internet sitesinde KPSS başvurusu için fiyatlar da belli oldu. Adayların, KPSS Alan Bilgisi için 65 TL, ÖABT için 90 TL, Lisans için 90 TL ve tercih için 25 TL sınav ücreti ödemesi gerekiyor. 

KPSS geç başvuru ücretleri için ise, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür - Eğitim Bilimleri (Her bir oturum için): 135 TL, KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her bir oturum için): 97,5 TL ve ÖABT (Her bir ÖABT alanı için): 135 TL ödeme yapılması isteniyor.