Krokan nedir? Krokan bush içerisinde ne var? Krokan nasıl yapılır? Krokan bouche tarifi...

Krokan nedir? Krokan bush içerisinde ne var? Krokan nasıl yapılır? Krokan bouche tarifi...

Krokan hem lezzeti hem de görüntüsüyle dikkat çeken bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Masterchef çeyrek finalinde ele alınan krokan hakkında Krokan nedir? Krokan bush içerisinde ne var? Krokan nasıl yapılır? sorularının yanıtı merak edildi.

Krokan hem lezzeti hem de görüntüsüyle dikkat çeken bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Masterchef çeyrek finalinde ele alınan krokan hakkında Krokan nedir? Krokan bush içerisinde ne var? Krokan nasıl yapılır? sorularının yanıtı merak edildi.

 Krokan nedir? Krokan brugge içerisinde ne var? sorularının yanıtı merak ediliyor. Oldukça popüler olan krokan; hem çok doyurucu hem de şeker isteğini en aza indiren bir atıştırmalık olarak karşımıza çıkıyor. Fransız mutfağına ait bir atıştırmalık olan krokan, kahve yanı gibi pek çok durumda tüketilebilir.


KROKAN NEDİR?

Krokan sözcüğünün kökeni; Fransız mutfağına dayanır. Fransızca dilinde ''çıtır'' manasında olan ''croquant'', geleneksel olarak Fransız mutfağının en fazla sevilen atıştırmalıklardan birisi şeklinde tanımlanmaktadır. Türk mutfağında pek çok tadın süslenmesi veya tatlandırılması adına sık bir şekilde tercih edilen krokan; karamelize edilmiş şeker ile çeşitli kuruyemişlerin ve türlü kuru meyvelerin bir araya getirilmesinden elde edilen bir tatlı çeşidi ya da atıştırmalık olarak tanımlanabilir.

Kişinin arzusuna göre krokan içerisinde; yer fıstığı, Antep fıstığı, fındık, badem, susam, kuru üzüm, kuru kayısı gibi malzemeler kullanabilir. Krokan; çıtır ve gevrek formu ile gün içerisinde enerji depolanması adına çok uygun bir atıştırmalık seçeneği olabilir. Krokan içerisinde kullanılan malzemelerin, arzuya göre değişebileceğini belirtmek önemlidir.

 KROKAN BUSH TARİFİ MALZEMELERİ

- 12 yemek kaşığı (1 1/2 çubuk) tuzsuz tereyağı
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 1/2 bardak elenmiş çok un
- 7 büyük yumurta

PASTA KREMASI İÇİN

- 6 büyük yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı elenmiş çok amaçlı un
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 2 ons bitter yarı tatlı çikolata
- 2 çay kaşığı hazır espresso tozu, 2 çay kaşığı sıcak su ile karıştırılmış

KARAMEL İÇİN

- 2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır şurubu

 KROKAN BUSH NASIL YAPILIR?

Hamuru için tencereye su, tereyağı, tuz ve şeker ekleyin kaynatın. Kaynayan suya un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.

Altını kapatıp kenara alın. Ilıdığında bir yandan çırparak tek tek yumurtaları ekleyin.

Hamuru bir sıkma kabına alarak yağlı kağıt üzerinde eşit büyüklüklerde sıkın.

190 derecede 35 dakika pişirin.

Krema için un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve süt karıştırılarak tencereye alınır. Kıvam aldıktan sonra altı kapatılır, içerisine tereyağı eklenerek soğumaya bırakılır.

Karamel sos için, şeker ve suyu ocağa alın ve renk alana kadar pişirin.

Şu hamurlarının altına delik açarak krema sıkın. Üzerine sıcak karamel sos banarak dizin.

Soğukken tüketin. Afiyet olsun.

Krokan İçerisinde Neler Bulunur?

Krokan içerisinde yer alan tüm malzemeler; arzuya göre değişebilir. Genel olarak krokan tarifleri içerisinde; 1 su bardağı şeker, 3 ile 5 damla limon suyu, 1 bardak kuru üzüm, susam, ceviz, fıstık, fındık, badem gibi kuruyemişler kullanılabilir. Bunların dışında krokan içerisinde kuru kayısı, kuru incir gibi kuru meyvelerin de kullanıldığını belirtmek önemlidir. Krokan yapımında kullanılacak malzemeler, kişinin arzusuna göre değişebilmektedir.