KRT ve Halk TV hakkında flaş iddia. KRT TV'yi, Halk TV'nin sahibi iş insanı Cafer Mahiroğlu mu alacak?

KRT ve Halk TV hakkında flaş iddia. KRT TV'yi, Halk TV'nin sahibi iş insanı Cafer Mahiroğlu mu alacak?

AK Partili Ağrı Belediye Başkanı, Deniz Baykal'ın eski sağ kolu Savcı Sayan CHP'ye yakınlığı ile bilinen KRT ve Halk TV hakkında flaş bir iddiada bulundu.

Halk TV'nin sahibi iş insanı Cafer Mahiroğlu'nun gazete kurmak istediği uzun süredir medya kulislerinde konuşuluyordu. Mahiroğlu'nun bu kapsamda Dünya Gazetesi ve Korkusuz Gazetesi'ni almak istediği iddia edilmişti. Mahiroğlu tarafından bu iddialar yalanlanmamıştı. Mahiroğlu'nun bu gazeteleri alma girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından 'Halk Gazetesi' isminde bir günlük gazete çıkarma planı olduğu öne sürülmüştü.

Mahiroğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nden ayrılan muhabir ve editörleri Halk TV kadrosuna kattı. Mahiroğlu, Halk TV'nin web sitesini de geçmişte Hürriyet, Millet gibi gazetelerde yazmış gazetecilere açtı.
Medya sektöründe güçlenmek isteyen Mahiroğlu'nun başka TV kanalları satın almak için düğmeye bastığı iddia edildi. AK Partili Ağrı Belediye Başkanı, Deniz Baykal'ın eski sağ kolu Savcı Sayan Mahiroğlu'nun KRT TV'yi satın almak için resmi teklifte bulunduğunu iddia etti.
Sayan Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gecenin bomba haberi, Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu, KRT TV’yi de almak İçin resmî teklifte bulunmuş. İlginç şeyler oluyor…" ifadelerini kullandı.

Savcı Sayan ????????
@SavciSayan
Gecenin bomba haberi, Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu, KRT TV’yi de almak İçin resmî teklifte bulunmuş. İlginç şeyler oluyor…
ÖÖ 12:07 · 21 Oca 2022