Küçük çocuğa dayak atılan Kuran kursu kaçak çıktı! Şanlıurfa Müftülüğü'nün haberi yokmuş...

Küçük çocuğa dayak atılan Kuran kursu kaçak çıktı! Şanlıurfa Müftülüğü'nün haberi yokmuş...

Şanlıurfa'da bir Kuran kursunda sözde bir hocanın elinde sopa ile çocuğu dövdüğü görülmüş, görüntüler sosyal medyaya düşmüştü. O olayda yeni gelişmeler yaşandı.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bir Kuran kursunda eli sopalı sözde hoca, küçük çocuğu dakikalarca dövdü. Hırsını alamayan şahıs, diğer çocuklara da vurdu. Dayakçı hocanın o görüntüleri ise sosyal medyaya düştü.

KURS MÜFTÜLÜĞE BAĞLI DEĞİL, ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Skandal görüntülerle ilgili Şanlıurfa Müftülüğü’nden açıklama yapıldı. Açıklamada Kur’an Kursu’nun müftülüğe bağlı olmadığı belirtildi ve çocuğa şiddet uygulayan kişinin ise gözaltına alındığı açıklandı.


"BİZDEN HABERSİZ AÇILMIŞ, HANGİ CEMAATE AİT BİLMİYORUM"

Olayla ilgili Odatv’ye konuşan Şanlıurfa Müftülüğü Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Sofuoğlu, Kuran kursunun kendilerine bağlı olmadığını ve çocuklara şiddet uygulayan Abdulhakim T.’nin gözaltına alındığını ifade etti. Sofuoğlu, "Olayın yaşandığı kurs Diyanet’e bağlı değil. Bizim böyle bir Kuran kursundan haberimiz yok. İlçe müftülüğünden arkadaşlarımız kursa giderek gerekli incelemeleri yaptı. Valiliğin suç duyurusu sonucu adli soruşturma başlatıldı. Şiddet uygulayan şahsın gözaltına alındığını biliyoruz. Bu kurs bizden habersiz açılmış. Herhangi bir cemaate ait olup olmadığını bilmiyorum. Merdiven altı bizden habersiz açılan bu kursları biz bilemeyiz ve denetleyemeyiz. Benim bildiğim kadarıyla mevzuat gereği Diyanet İşleri Başkanlığı dışında kimse kurs açamaz."

SÖZDE HOCA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Skandal görüntülerin ardından harekete geçen emniyet güçleri dayakçı şahıs Abdulhakim T.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Abdulhakim T., Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.