KYK yurtlarındaki asansör facialarıyla ilgili kritik gelişme

KYK yurtlarındaki asansör facialarıyla ilgili kritik gelişme

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurtlarında yaşanan asansör kazaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda KYK yurtlarında yaşanan asansör kazaları öğrencileri ve ailelerini ayağa kaldırdı. Aydın'daki asansör faciasında Zeren Ertaş hayatını kaybetmiş, öğrenciler yurt genelinde KYK yurtlarındaki sorunları dile getirmek için protestolar düzenlemişti. Akabinde farklı illerde de benzer kazalar meydana geldi.

ekran-goruntusu-2023-11-21-165842.png

"ÖĞRENCİ HER ŞEYİ ŞEFFAF ŞEKİLDE GÖRECEK"

Yaşanan kazalara ilişkin Bakan Bak'tan açıklama geldi. Bak, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarındaki asansörlerin bakımlarına dair "Asansörlerimize Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile karekod uygulaması getiriyoruz. Oradan öğrenci her şeyi şeffaf şekilde görecek" dedi.

"BÜTÜN YURTLAR TEK TEK DOLAŞILIYOR"

Asansörün tipi, bakımının ne zaman yapıldığı gibi bilgilerin karekoddan görülebileceğinin altını çizen Bakan Bak, "Karekodların yerleştirilmesi çok kısa süre içinde tamamlanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından mühendisler görevlendirildi, bütün yurtlar tek tek dolaşılıyor, asansör sistemleri kontrol ediliyor" diye konuştu.

AYDIN'DAKİ KAZA SORUŞTURMASINDA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Bakan Bak, KYK yurtlarında asansör sözleşmelerinin de mercek altına alındığını söyleyerek, Aydın’da yaşanan ve bir öğrencinin yaşamını yitirdiği asansör kazasında adli soruşturma kapsamında 3 kişinin tutuklandığını söyledi.

"MÜFETTİŞ RAPOR HAZIRLIYOR"

Bak, "İdari soruşturmada ise görevlendirilen bakanlık müfettişi rapor hazırlıyor. Yurtlardaki asansörlerde güvenlik tertibatları var. Bu zamana kadar hiçbir yurdumuzda asansör düşme olayı olmamıştır. Voltaj düşmesi gibi durumlarda asansör kendini emniyete alarak, en alt kata, yani güvenli yere otomatik olarak iniyor. Öğrenci yurtlarındaki asansörlerin sözleşmeleri her sene yenileniyor, bakımları yapılıyor, her ay periyodik olarak muayene ediliyor, arıza var ise anında müdahale ediliyor" ifadelerini kullandı