Limak’ın otelinde ‘milliyet farkı’ 2016'dan beri varmış! 'Dikkatsizlik' demişlerdi...

Limak’ın otelinde ‘milliyet farkı’ 2016'dan beri varmış! 'Dikkatsizlik' demişlerdi...

Türklerden adeta haraç alır gibi 'milliyet farkı' alan Limak'a ait otelin 2016'dan beri bunu yaptığı ortaya çıktı.

Müşterisinden ‘milliyet farkı’ alınmasını ‘dikkatsizlik’ diye savunan ve 'samimiyetle' özür metni yayımlayan Limak'ın bunu yıllardır yaptığı ortaya çıktı.  

Antalya Lara'daki Limak Lara Otel’deki ‘Milliyet farkı’ rezaletinde yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Otel yönetimi açıklamada özür dilese de skandal uygulamanın yıllarca sürdüğü ortaya çıktı.

ekran-goruntusu-2024-04-29-160327.webp

120 EURO 'MİLLİYET FARKI' İSTEDİLER

Antalya’da bulunan Limak Lara Otel’de büyük bir skandal yaşandığı ortaya çıkmıştı. Otele yurt dışından rezervasyon yapan bir kişiden Türk vatandaşı olduğu için 120 euro ‘Milliyet farkı’ istendi. Büyük skandal sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı soruşturma başlatırken otel yönetimi açıklama yaptı.

ekran-goruntusu-2024-04-29-210946.png

LİMAK'TAN 'YANLIŞ ANLAŞILMA' SAVUNMASI

Skandal uygulamanın gündeme gelmesinden sonra otel de açıklama yaptı.

Limak Lara Hotel, yaptığı yazılı açıklamada, "Yanlış anlaşılmalara sebep olan ‘milliyet farkı’ ifadesi nedeniyle kamuoyundan samimiyetle özür diliyoruz" denmişti. Ancak bunun ‘dikkatsizlik’ olmadığı, yıllardır süren bir şirket politikası olduğu ortaya çıktı.

2016'DA DA AYNI ÜCRETİ ALMIŞLAR

X’ten paylaşılan bir değerlendirme ise gündeme bomba gibi düştü. Aralık 2016’da otelde kalan bir müşteri, kendisinden ‘fark’ alındığını belirterek, şu şikayeti yaptı: “Yurt dışında internet üzerinden rezervasyon yaptım. Ülkemde TC vatandaşı olduğum için ekstra 25 euro ödemek, daha doğrusu kazıklanmak üzücü bir şey."

ekran-goruntusu-2024-04-29-211046.png

Otel yetkilisinin verdiği yanıtsa günümüzde yaşananların ‘bir dikkatsizlik’ olmadığı, aksine bir şirket politikası olduğunu ortaya koydu. Otelde 'milliyet farkı’ alındığı belirtilen yanıt şöyle: 

"Sayın Selahattin Y, otelimize göstermiş olduğunuz ilgi nedeniyle teşekkür ederiz. Limak otellerinde milliyet farkı uygulaması yapılmaktadır. Her ülkenin tatil dönemlerindeki farklılık nedeniyle fiyat farkı oluşmaktadır. Otele giriş yapan misafirlerimiz rezervasyon yaptırdıkları ülkeye ait pasaport veya uçak biletini resepsiyona beyan etmesi gerekmektedir. Bu uygulama herhangi bir haksızlığa neden olmamak için yapılmaktadır.”

1-001.webp